Загроза з Чорного моря зменшилася, але росія продовжить ракетні удари, – ЗСУ

614 0
Менша загроза йде з акваторії Чорного моря.

Російські окупанти виводять менше кораблів-носіїв ракет «Калібр» у Чорне море, однак вони навряд чи відмовляться від планів завдання ракетних ударів по Україні. Про це сказав речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат, передає Liga.net. 

«Як бачите, вже менша загроза йде з акваторії Чорного моря», – сказав він.

За його словами, на позиції у Чорному морі росіяни залучають менше носіїв крилатих ракет «Калібр». 

«Це пов'язано з різними факторами. Зокрема, можливо, і вплив найближчих наших сусідів, які гарантували безпечний коридор для вивезення сільгосппродукції. І також говорять і про те, що виробництво «Калібрів» все ж таки не дуже швидке – є певні обмеження», – зазначив Ігнат.

Читайте також: Макрон заявив, що переговори з рф відбудуться, але коли і як – вирішить Київ 

Він припустив, що, можливо, і санкції «трохи підтискають окупантів», оскільки високоточна зброя вимагає безлічі комплектування, якого в росії не виробляють.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради України законопроєкти про продовження дії воєнного стану в Україні та загальної мобілізації.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!