Зеленського назвали найвпливовішою людиною Європи

924 0
До рейтингу найвпливовіших людей Європи включили 28 осіб, серед яких політики, дипломати, економісти, освітяни і кліматологи.
Фото: ОП

Фото: ОП

Американське видання Politico назвало президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною в Європі.

Джерело: Politico

«Європа змінюється. Континент переглядає свої стратегічні відносини, серйозно ставиться до оборони, переосмислює політику у сфері торгівлі, приєднання та енергетичної безпеки. У широкому сенсі це – переосмислення того, що означає бути європейцем, і багато в чому завдяки українському коміку, який став президентом», – йдеться у публікації.

Читайте також: Вісім українок увійшли до списку ВВС «100 жінок», які вплинули на світ

У рейтингу зауважують, що Україна не вперше зазнає нападу з боку росії, однак до повномасштабної агресії президента рф володимира путіна решта Європи мало що робила.

«Причина, з якої цього разу все по-іншому, полягає у Володимирі Зеленському – постаті, якій Європа не лише довіряє, а й захоплюється й іде за нею – на відміну від попередніх президентів України», – наголошується у статті.

Зазначимо, що європейські лідери, які перемогли на виборах у своїх країнах, прагнуть якнайшвидше відвідати Київ, щоб сфотографуватись з президентом України. При цьому Зеленський також зміг переконати частину Європи в тому, що її майбутнє пов'язане з Україною, у що мало хто вірив до повномасштабного вторгнення росії.

«Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика різко описує недоброзичливість російського режиму, проти якого він бореться, розсіюючи більшу частину віри Європи – особливо в Берліні та Парижі – у те, що москва може бути партнером», – йдеться в повідомленні. 

Загалом до рейтингу найвпливовіших людей Європи видання Politico включило 28 осіб, серед яких політики, дипломати, економісти, освітяни і кліматологи.

Нагадаємо, американський журнал Time назвав президента Володимира Зеленського та «дух України» символом 2022 року.  Невдовзі у журналі обіцяють опублікувати історії людей, які представляють Дух України.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!