Пам'ятку архітектури поблизу Львова реставрували незаконно: деталі

3099 3
Департамент Держархбудінспекції (ДАБІ) у Львівській області оштрафував замовника та проектанта будівельних, а саме реставраційних робіт у місті Жовква на площі Вічевій, 3 за самочинні будроботи та порушення під час розробки проектної документації. Про це повідомила прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.
фото: photographers.ua

фото: photographers.ua

Держархбудінспекція повідомила, що під час позапланової перевірки було виявлено, що реставраційні роботи на фасадах та всередині приміщень пам’ятки архітектури національного значення відбуваються без дозволу на їх виконання та без отримання ліцензії на виконання зазначених будробіт.

Також проектна документація розроблена з порушенням вимог законодавства, містобудівної документації, вихідних даних для проектування, будівельних норм, державних стандартів і правил.

Наразі інспекція надала приписи про зупинення виконання будівельних робіт, оштрафувала замовника на 23,8 тис. грн., а проектну організацію – на 124 тис. грн.

Читайте також: Жовква – «ідеальне місто» неподалік Львова

За інформацією: zaxid.net, vgolos.com.ua, uk.wikipedia.org.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
21 Жовтня, 2015 11:05
Твоє Місто Справді трапилась помилка. Проте навмисне ніхто не перекручував факти - просто не перевірили. Вже виправили. Спасибі, що читаєте нас уважно.
21 Жовтня, 2015 00:57
Не можу втриматись щоб не проком Ще одне, це зовсім не виправдання робіт на Вічевій 3, просто закид такому способу писання новин не відриваючись від м'якого робочого місця!!!
21 Жовтня, 2015 00:45
Не можу втриматись щоб не проком Ну що тут говорити, журналістика на найвищому рівні. Пані Наталя Середюк (випусковий редактор, журналіст) моніторила новини різних сайтів, знайшла цікаву на її погляд інформацію, додала перші ліпші знімки про замок, чемно посилаючись на джерела і отримала супер новину. АЛЕ, все перекрутила (навмисне чи не навмисне?) і вийшла нова "брехня", ой НОВИНА.
[***] на який вона посилається пише про будинок на Вічевій 3 і подає правильне фото,а п. Наталя пише про замок(який до речі Вічева 2) та ще й додає інформацію яку висмоктала з пальця і новини річної давності з іншого сайту. Чого вартує тільки назва статті "Жовківський замок поблизу Львова реставрували незаконно: деталі". Може п. Наталя не знала, що у Жовкві є більше ніж одна пам'ятка архітектури і вирішила що це йде мова про замок? Хоча сама теж пише про Вічеву,3?
В час інформаційних воєн, ганьба такій журналістиці!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!