Новини
Сторінка:91929394
  • Львів не для всіх: 7 критеріїв доступності Львів не для всіх: 7 критеріїв доступності Універсальний дизайн — це концепція, що передбачає проектування міського середовища так, аби ним могло користуватися якнайбільше людей. В тому числі люди з особливими потребами. У нашому місті окремі заклади добудовують пандуси, ремонтники понижують деякі тротуари. Але вбиральні для людей на візку чи спеціальні ліфти у будівлях – радше виняток, ніж правило. Tvoemisto.tv розпитало в експерта, як критерії універсального дизайну реалізуються у Львові.
  • Львів’яни влаштували змагання з велосипедного поло
Львів’яни влаштували змагання з велосипедного поло У суботу, 27 вересня, у Львові пройдуть змагання Lviv Autumn Polo Series '14 з велосипедного поло.
  • Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує У Львові на вихідних завжди відбувається багато подій. Найцікавіше на ці вихідні вже традиційно для вас обрало Tvoemisto.tv.
  • Індивідуальне опалення у Львові: хто і як може отримати дозвіл. Інфографіка Індивідуальне опалення у Львові: хто і як може отримати дозвіл. Інфографіка Дозоли на відключення від централізованого теплопостачання опалення та на підключення індивідуального опалення у Львові можна отримати лише за умови, що відключать весь будинок в цілому. Перейти на індивідуальне опалення можна тільки в період, коли в будинки не подається опалення, тобто, до початку жовтня. Цього року через ситуацію в країні та економію газу терміну підключення індивідуального опалення влада не продовжувала.
  • Львів’ян запрошують на площу Ринок з кольоровими парасольками Львів’ян запрошують на площу Ринок з кольоровими парасольками У суботу, 27 вересня, з нагоди Всесвітнього дня тризму львів’яни та гості міста відкриють сотні парасольок на центральній площі Ринок. Організатори заходу просять усіх охочих учасників флеш-мобу приносити з собою парасольки різних кольорів, аби небо над центральною площею Львова засяяло веселкою.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Як економити тепло вдома вже сьогодні. Інфографіка Як економити тепло вдома вже сьогодні. Інфографіка Економити тепло та електроенергію можна, модернізувавши обладнання і теплові мережі в нашому місті. Але це довготривалий процес, який потребує інвестицій і стимулу з боку держави. Проте звичайні мешканці уже сьогодні можуть споживати енергію ефективніше, ощадливіше та економити при цьому природні ресурси та свої фінанси.
  • На чому їздять львів’яни. Інфографіка На чому їздять львів’яни. Інфографіка Транспорт львів’яни називають однією з основних проблем у місті. Комусь не подобається стан та маршрути автобусів, хтось обурений великою кількість автомобілів та заторами, комусь треба робити пересадки чи бракує велодоріжки. Отож, на чому їздять львів’яни та яку альтернативу можна запровадити у місті?
  • Матч «Шахтар» - «Порту» у Львові: де купити квитки та як доїхати Матч «Шахтар» - «Порту» у Львові: де купити квитки та як доїхати 30 вересня о 21.45 год. на стадіоні «Арена Львів» в рамках проведення Ліги Чемпіонів УЄФА відбудеться футбольний матч між футбольними командами «Шахтар» (Україна) та «Порту» (Португалія). Для комфортного доїзду вболівальників на стадіон, курсуватимуть додаткові автобуси.
  • На виставці фіалок у Львові збиратимуть кошти для військових собак На виставці фіалок у Львові збиратимуть кошти для військових собак Завтра, 25 вересня, у Львові відкривається третя міська виставка кактусів, сукулентів та фіалок. Триватиме вона з 25 до 28 вересня.
  • Фестиваль автентичного мистецтва у Львові: весільні танці, частування та народний одяг Фестиваль автентичного мистецтва у Львові: весільні танці, частування та народний одяг 28 вересня у Музеї народної архітектури та побуту у Львові (Шевченківський гай) відбудеться VI Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено». Цього року фестиваль запросить львів’ян та гостей міста на «Українське весілля». Основу програми фестивалю складатимуть давні весільні обряди із Бойківщини, Гуцульщини, Поділля, Слобожанщини.
  • На ярмарку спорту львів На ярмарку спорту львів'янам покажуть, як захистити себе під час війни Завтра, 25 вересня, розпочинається 5-тий всеукраїнський Ярмарок спорту. Цього року, окрім представлення спортивного різноманіття міських секцій, організатори розкажуть як можна захистити себе і своїх близьких під час війни. Допомагатимуть в цьому понад десяток бойових федерацій, військові спеціалісти, а також відомі спортсмени.
  • 5 заходів Форуму енергозбереження у Львові, які варто відвідати 5 заходів Форуму енергозбереження у Львові, які варто відвідати З 30 вересня до 3 жовтня у Львові проходитиме І осінній будівельний форум «За крок до енергонезалежності», на якому всіх охочих вчитимуть, як економити газ та електроенергію та даватимуть практичні поради з використання альтернативних видів палива.
  • 5 порад від експерта, як приготувати смачну каву 5 порад від експерта, як приготувати смачну каву Для багатьох кава – улюблений напій. Ми залюбки п’ємо її в улюбленій кав’ярні, але часто самі готуємо її вдома та на роботі. Але приготувати запашну смачну каву – це завдання не з простих, кажуть експерти. Треба врахувати багато факторів – починаючи від вибору води та зерен, обсмажування і зберігання. Як не помилитися з вибором кави та зробити її приготування приємним та легким – дізналось Tvoemisto.tv.
  • Парками і храмами Львова тепер можна гуляти віртуально Парками і храмами Львова тепер можна гуляти віртуально Львовом тепер модно гуляти віртуально. У Львові презентували результати проекту цифрового перетворення Львова, яке напрацювали спеціалісти компанії Google. Зокрема, завдяки нанесенню на карти фотосфер вперше стало можливим віртуально прогулятися парками міста (Стрийським, Шевченківським гаєм, парком ім. І.Франка тощо), відвідати відомі церкви та музеї.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Як отримати стипендію на навчання у Польщі? Як отримати стипендію на навчання у Польщі? Національний Центр Культури у Варшаві оголошує конкурс на отримання піврічної стипендії у Польщі в межах стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «Gaude Polonia». Вона призначена для молодих митців і перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи.
  • У Львові покажуть найкращі рекламні ролики «Канських левів-2014» У Львові покажуть найкращі рекламні ролики «Канських левів-2014» У вівторок, 23 вересня, у Львові показуватимуть найкращі рекламні ролики Міжнародного фестивалю виробників реклами «Канські леви» («Cannes Lions»).
  • Львів Львів'яни здобули перемогу в етапі Всеукраїнської чемпіонської серії з автослалому У неділю, 21 вересня, у Львові відбувся заключний етап Всеукраїнської чемпіонської серії з автослалому. Організатором змагань виступила ГО "Motor Group". Крім того, цьогоріч до організації долучився недавно презентований у Львові проект DriveCity. Загалом участь у змаганнях взяло близько 20 машин зі Львова, Хмельницького, Тернополя, Івано-Франківська та Києва.
  • 7 аргументів від поляків, чому Львів – «місто для людей» 7 аргументів від поляків, чому Львів – «місто для людей» Польські активісти громадської ініціативи Rok Jana Gehla у Любліні (Польща) побували у Львові та склали перелік ініціатив, втілених у громадському просторі, які полегшують життя людей або яких немає в Любліні.
  • Львів’ян запрошують позмагатись у аматорських велоперегонах Львів’ян запрошують позмагатись у аматорських велоперегонах У Львові на Погулянці вперше проходитимуть аматорські велоперегони у класі «Cross-Country» (гірський велосипед). Всі охочі можуть зареєструватися.
  • Львів'ян запрошують позмагатись у велотриборстві та паркурі
  • У неділю увесь світ танцюватиме Zouk задля миру в Україні У неділю увесь світ танцюватиме Zouk задля миру в Україні 21 вересня у всьому світі відзначають День миру. Вже третій рік поспіль саме цього дня танцюристи соціального бразильського танцю Zouk (зук) з України та світу беруть участь у танцювальному флеш-мобі.
  • У неділю біля пам У неділю біля пам'ятника Чорноволу у Львові відкриють пластове містечко Аби розпочати новий активний рік, львівські пластуни, вже традиційно, збудують пластове містечко у центрі міста у неділю, 21 вересня. Всі охочі зможуть долучитися і взяти участь у змаганнях та майстер-класах.
  • 5 смачних рецептів кави, яку можна приготувати вдома 5 смачних рецептів кави, яку можна приготувати вдома Кава для багатьох є запорукою бадьорого ранку. Дехто ж п’є її впродовж дня та навіть увечері – додаючи молоко, спеції чи алкоголь. Як приготувати смачну каву вдома, не маючи дорогого обладнання? Tvoemisto.tv дізналось для вас 5 смачних рецептів кави від професіонала, які можна сміливо використовувати вдома.
  • В неділю у Львові гонщики змагатимуться в автослаломі В неділю у Львові гонщики змагатимуться в автослаломі У неділю, 21 вересня, у Львові на паркінгу ТЦ «Метро» (вул. Городоцька, 300) о 15:00 відбудеться четвертий етап Чемпіонської серії автослалому.
  • На ярмарку органічної продукції у Львові пригощатимуть соками з пророщеної пшениці На ярмарку органічної продукції у Львові пригощатимуть соками з пророщеної пшениці На вихідних, 20-21 вересня, у Львові в Музеї Ідей на вулиці Валовій, 18а пройде дводенний «Ярмарок органічної та натуральної продукції». Там можна буде продегустувати та купити соки та хліб з пророщеної пшениці, сири, виготовлені за швейцарською технологією, органічну каву та багато іншого.
  • Львів’янка стала «Міс Україна-2014»
Львів’янка стала «Міс Україна-2014» Перемогу в конкурсі «Міс Україна-2014», фінал якого відбувся в четвер, 18 вересня, в Києві, виборола львів’янка Андріана Хасаншін.
  • На вежі львівської Ратуші вчитимуть варити каву в джезві
На вежі львівської Ратуші вчитимуть варити каву в джезві У п'ятницю, 19 вересня, о 10:00 на оглядовому майданчику Ратуші відбудеться майстер-клас з приготування традиційної кави по-львівськи.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Романтичним відео львів’ян закликають сісти на велосипеди Романтичним відео львів’ян закликають сісти на велосипеди У Львові зняли новий ролик для популяризації велосипедного руху – «Велосипедом на роботу».
  • Руфер Мустанг піднявся на львівську телевежу. Фото Руфер Мустанг піднявся на львівську телевежу. Фото Київський руфер Mustang Wanted, який перефарбував зірку на «сталінській висотці» у Москві в кольори прапора України, піднявся у Львові на телевежу. І хоча у місті він був у вівторок, 16 вересня, фото на своїй сторінці у Facebook оприлюднив лише у середу ввечері.
  • Львівські ІТшники розробили фітнес-додаток з навігатором для велосипеда
Львівські ІТшники розробили фітнес-додаток з навігатором для велосипеда 13 та 14 вересня у StartupDepot у Львові проходив велохакатон. Упродовж 36 годин сім команд безперервно працювали над макетом нового електронного продукту, який мав би покращити умови велоруху у Львові. Переможцем стала львівська команда «44team», яка розробила прототип фітнес-додатку з навігатором для велосипеда. Він буде підказувати маршрути згідно з навантаженням, яке обрав користувач.
  • Моделісти з різних країн світу з’їдуться на виставку до Львова
Моделісти з різних країн світу з’їдуться на виставку до Львова 20 та 21 вересня у приміщенні палацу Сапеги, що на вул. Коперника, 40а, відбуватиметься третя виставка масштабних моделей «Lviv Scale Models Fest 2014». Її мета – популяризація технічної творчості та стендового моделювання серед молоді та дорослих. Участь та вхід – безкоштовні.
  • Як доїхати на матч «Металіст» - «Трабзонспор» у Львові Як доїхати на матч «Металіст» - «Трабзонспор» у Львові Завтра, 18 вересня, о 22:05 на стадіоні «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199) пройде футбольний матч між командами «Металіст» та «Трабзонспор» (Туреччина). Для комфорту мешканців та гостей міста до стадіону будуть курсувати шатл-баси.
  • 5 порад для підвищення продуктивності на весь день 5 порад для підвищення продуктивності на весь день Більшість з нас багато часу проводить на роботі: понад 40, 50 і навіть 60 годин на тиждень. Однак через те, що впродовж дня ми часто відволікаємося на інтернет, перекуси, а ще через поганий тайм-менеджмент, робота виходить ефективною лише місцями.
  • 4 кавові дні у Львові. Повна програма 4 кавові дні у Львові. Повна програма Чотири дні у Львові питимуть каву та змагатимуться у кращому її приготуванні. У четвер, 18 вересня, стартує VII cвято «На каву до Львова». У центрі міста, на площі Ринок, працюватиме кавовий ярмарок, де кав’ярні та ресторани представлять найширший вибір кави, кавових коктейлів та десертів до кави. Баріста змагатимуться у кращому приготуванні кави, а всіх охочих навчатимуть готувати улюблений напій.
  • Львів Львів'ян запрошують у депо - дізнатись історію трамваїв. Повна програма У Львові вп’яте стартував Європейський тиждень мобільності. Тема цьогорічних заходів – «Наші вулиці – наш вибір». Вона зосереджена на впливі транспорту на міське життя і на тому, яким чином можна відновити рівновагу між простором, який займають автомобілі, і простором, що належить велосипедистам та пішоходам, та як створити пріоритет для громадського транспорту.
  • Львів’яни під час велоквесту шукатимуть плоскі будинки Львів’яни під час велоквесту шукатимуть плоскі будинки У суботу, 20 вересня, у Львові відбудеться велоквест під назвою «Плоскі будинки Львова». Учасники проходитимуть маршрут, шукаючи так звані вузькі будинки.
  • На «Арені Львів» зіграють жіночі збірні України та Уельсу На «Арені Львів» зіграють жіночі збірні України та Уельсу Матч відбудеться у середу, 17 вересня, на стадіоні «Арена Львів».
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • У четвер до «Арени Львів» курсуватимуть шатл-баси У четвер до «Арени Львів» курсуватимуть шатл-баси У четвер, 18 вересня, о 22:05 на стадіоні «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199) пройде футбольний матч між командами «Металіст» та «Трабзонспор» (Туреччина). Для комфорту мешканців та гостей міста до стадіону будуть курсувати шатл-баси.
  • Українці не хочуть купувати книг Українці не хочуть купувати книг Цього року українці купують все менше книг. «У всіх дуже мало грошей, і для звичайної української родини купівля книжки відійшла на другий план», – сказав в ефірі tvoemisto.tv програмний директор Міжнародного літературного фестивалю Форуму видавців у Львові Григорій Семенчук.
  • Мобільний путівник TripMe Lviv запустили київські ІТшники
Мобільний путівник TripMe Lviv запустили київські ІТшники Український стартап TripMe у Києві запустив бета-версію мобільного путівника Львовом TripMe Lviv. Додаток доступний для платформи iOS, а в майбутньому планується версія для Android. Його можна безкоштовно завантажити українською, російською та англійською мовами. Це не лише путівник визначними місцям міста, він також пропонує цікаві маршрути. Так, можна погуляти Львовом еротичним, кримінальним, релігійним тощо.
  • 3 кулінарні події вихідних у Львові, які не можна пропустити 3 кулінарні події вихідних у Львові, які не можна пропустити У Львові на вихідних пройде нове гастрономічне свято – «Ресторанний день: Парк-Пікнік – Фестиваль вуличної їжі». В його програмі – багато цікавих і смачних заходів. Серед них Tvoemisto.tv обрало три кулірані майстер-класи, які не можна пропустити.
  • В Україні немає жодного сучасного письменника, якого б знала половина українців. Дослідження В Україні немає жодного сучасного письменника, якого б знала половина українців. Дослідження 51% українців у віці 15-59 років протягом останніх 3 місяців прочитали щонайменше одну книжку. Натомість сімей з дітьми до 15 років, в яких діти прочитали хоча б одну книжку у 2014 році стало суттєво менше: 44% в порівнянні з 57% у минулому році.
  • Львів’ян запрошують на сніданок єднання серед міста Львів’ян запрошують на сніданок єднання серед міста 13 вересня, у суботу, об 11:00 львів’ян запрошують на акцію «Снідання-єднання». Посеред міста на вулиці Галицькій пройде незвичний сніданок та спілкування.
  • Люди Твого міста: Олександра Коваль Люди Твого міста: Олександра Коваль Олександра Коваль – це людина, без якої неможливо уявити собі осінній Львів. Адже осінь у нашому місті традиційно книжкова. Саме завдяки їй місто отримало негласний статус книжкової столиці України. Олександра Коваль розповіла нам про те, як починався Форум видавців, чи розвинута у львів'ян культура читання і як змінилось місто за півсотні років...
  • У Львові відкрили спортивне містечко: скелелазіння, мотузкова переправа, каякінг У Львові відкрили спортивне містечко: скелелазіння, мотузкова переправа, каякінг У Львові на Погулянці стартував проект «Через скелі до води», організатором якого виступає Туристсько-спортивний клуб «Манівці». Для учасників представлені траси для скелелазіння, велосипедів, каякінгу та мотузкова переправа.
  • На вихідних у Львові проведуть два турніри з петанку На вихідних у Львові проведуть два турніри з петанку У суботу, 13 вересня, у Львові пройде Відкритий Кубок Львова з петанку, позмагатися в якому зможуть всі охочі. А в неділю, 14 вересня, команди зможуть взяти участь в Кубку Незалежності.
  • 25 речей, які варто спакувати в «екстрену валізку» 25 речей, які варто спакувати в «екстрену валізку» «Екстрена валізка» – це узагальнене визначення базового набору речей, необхідного кожній цивільній людині, щоб вижити в будь-якій екстремальній ситуації. У ситуації, яка є зараз в Україні, варто знати, що покласти в таку валізку. Як зібрати таку «екстрену валізку» – читайте поради фахівців.
  • Місто парадоксів: яким побачили Львів четверо голландців Місто парадоксів: яким побачили Львів четверо голландців У п'ятницю, 12 вересня, у Палаці Потоцьких, що на вул. Коперника, 15, відбудеться презентація книги «Львів – місто парадоксів». Це – фотокнига, яку вирішили створити четверо голландців після своєї подорожі до Львова. Tvoemisto.tv зустрілось з фотографом Дольфом Кесслером, аби дізнатись, що найбільше вразило іноземців у Львові і що надихнуло їх створити книгу про наше місто.
  • 4 новинки сезону в театрі Заньковецької, які варто побачити 4 новинки сезону в театрі Заньковецької, які варто побачити У Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької стартував новий, 97-ий, театральний сезон. Художній керівник театру, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Федір Стригун розповів про прем’єри, які планують показати в новому сезоні.
  • Для солдат з АТО у Львові зібрали 150 індивідуальних аптечок Для солдат з АТО у Львові зібрали 150 індивідуальних аптечок 150 індивідуальних наборів з препаратами першої необхідності отримають бійці військових частин Львівщини, які служать у зоні АТО.
  • Молодь запрошують на велопрощу в Страдч і Крехів Молодь запрошують на велопрощу в Страдч і Крехів 27-28 вересня відбудеться традиційна велопроща «Львів – Страдч – Крехів». Її організовує Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно з Молодіжною організацією «Добрий Пастир» в межах Єдиного молодіжного простору.
  • Львів Львів'ян запрошують на масовий IceBucketChallenge у Парк культури В неділю, 7 вересня, о 14:00 біля літньої сцени Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького відбудеться масове обливання водою заради підтримки армії. Запрошують усіх охочих.
  • Львів’яни завтра молитимуться за мир
Львів’яни завтра молитимуться за мир У неділю, 7 вересня, у Львові запланований Молитовний Майдан.
  • Українців закликають боротися проти російської агресії он-лайн. Що це змінить? Українців закликають боротися проти російської агресії он-лайн. Що це змінить? Міністерство закордонних справ України закликало українців поширювати в соцмережах хештеги StopRussianAggression та NATOforUkraine. Що це дасть Україні і чи вплине на ситуацію, Tvoemisto.tv запитало в експерта.
  • Фестиваль активного туризму у Львові: пейнтбол, паркур та військові змагання Фестиваль активного туризму у Львові: пейнтбол, паркур та військові змагання 27-29 вересня на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини пройде VIII Фестиваль активного туризму "Манівці". У туристській програмі свята ігри в пейнтбол, сумо, слалом на катамаранах, фігурне вело-водіння, скелелазіння, переправи через яри і водні перешкоди, повідомляють організатори.
  • Як вибрати ефективну енергоощадну лампу? Як вибрати ефективну енергоощадну лампу? Українці поступово переходять на енергоощадні лампи та впроваджують ощадні технології вдома, в офісах, на виробництві. Також набувають популярності світлодіодні лампи. У зв’язку з ситуацією в країні та обмеженням споживання Україною російського газу, енергозбереження стає ще актуальнішою темою. Як обрати якісну ощадну лампу, яка була б ефективною?
Сторінка:91929394
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!