Новини
Сторінка:91929394
  • Чемпіонат України з кіокушинкай карате пройде у Львові Чемпіонат України з кіокушинкай карате пройде у Львові З 13 до 14 вересня у спортивному залі «Грація», що за адресою вул. Щирецька, 36, відбудуться три Чемпіонати України з кіокушинкай карате, у яких візьмуть участь спортсмени зі всієї України.
  • Військові отримають два безпілотники, зроблені на Львівщині Військові отримають два безпілотники, зроблені на Львівщині Троє мешканців Львівщини – авіалюбителі Валерій, Ярослав та Володимир – представили військовослужбовцям варіанти безпілотних апаратів, які можна використовувати для розвідки місцевості.
  • Культура і кухня кримських татар у Львові. Програма фестивалю Культура і кухня кримських татар у Львові. Програма фестивалю 6-7 вересня у Львові та Винниках вже уп’яте пройдуть Фестини кримськотатарської культури. У програмі – частування національними стравами, майстер-класи та виставка продаж творів мистецтва.
  • На вул. Винниченка у Львові відновлять скейт-парк На вул. Винниченка у Львові відновлять скейт-парк Протягом вересня у Львові відновлять скейт-парку, що розташований за адресою вул. Винниченка, 4.
  • Матчі Ліги Європи «Металіст» гратиме у Львові Матчі Ліги Європи «Металіст» гратиме у Львові УЄФА ухвалила рішення, згідно з яким домашні матчі Ліги Європи ФК «Металіст» проводитиме у Львові, а ФК «Дніпро» в Києві.
  • Американські військові дадуть у Львові рок-концерт Американські військові дадуть у Львові рок-концерт 21 вересня о 14:00 у Львові на площі Ринок вокально-інструментальний гурт Командування Сухопутних військ США у Європі проведе концерт сучасної поп-рок музики.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Чим найдешевше доїхати з Києва до Львова? Оновлено
Чим найдешевше доїхати з Києва до Львова? Оновлено Як найвигідніше добратися зі столиці до Львова – літаком, потягом, автобусом чи власним автомобілем?
  • Про один з найстаріших районів Львова розкажуть за допомогою гри Про один з найстаріших районів Львова розкажуть за допомогою гри У Львові в межах Фестивалю сусідів на Підзамчі презентують освітню міську гру «Підзамче. Нове життя дільниці», яка відбудеться 6-7 вересня. Гра дасть змогу дітям, молоді та дорослим дізнатись більше про цю дільницю та спільно подумати про альтернативні способи розвитку та оновлення окремих локацій Підзамча.
  • Мобільні львів Мобільні львів'ян атакують вірусні SMS-ки. Що робити? Українці отримують на мобільні телефони повідомлення із заманливим текстом та посиланнями на шкідливі веб-сторінки.
  • У Львові повторили скандальний експеримент «Людині погано» У Львові повторили скандальний експеримент «Людині погано» У Львові повторили скандальний експеримент «Людині погано». Спочатку таке відео у форматі Russia vs. USA Experiment записали у Санкт-Петербурзі (Росія) та Маямі (США). У Львові вирішили повторити сюжет: хлопцю стає погано на вулиці – чи підійдуть перехожі допомогти йому.
  • Три унікальні концерти фестивалю «Музика у старому Львові» Три унікальні концерти фестивалю «Музика у старому Львові» Фестиваль «Музика у старому Львові», що проходить з 15 по 31 серпня у львівських храмах, готує три унікальні завершальні концерти: 29 серпня – «Короліан» та Симфонія№7 Бетховена, 30 серпня – прем’єра у Львові опери «Сокіл» Дмитра Бортнянського, 31 серпня – «Реквієм» Моцарта, присвячений загиблим патріотам на Майдані та зоні АТО.
  • Як не помилитися на парламентських виборах? Поради експертів Як не помилитися на парламентських виборах? Поради експертів 26 жовтня українці голосуватимуть за новий склад Верховної Ради України. Як оновити парламент і обрати достойних людей? На які критерії треба зважати, аби обрати ефективний парламент – Tvoemisto.tv дізналось в експертів.
  • Львів Львів'яни почувають себе щасливішими за москвичів. Дослідження Щоб визначити можливість країни чи окремого регіону забезпечити своїм мешканцям щасливе життя, експерти організації New Economic Foundation визначають Всесвітній індекс щастя (The Happy Planet Index). Показник вираховують за співвідношенням таких категорій, як: рівень добробуту, життєві сподівання, екологічна ситуація. Подібне дослідження провели і у Львові. За його результатами львів’яни почуваються щасливішими за мешканців Нью-Йорку та Москви.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  •  5 обіцянок нового тренера львівських «Карпат» Ігоря Йовічевіча 5 обіцянок нового тренера львівських «Карпат» Ігоря Йовічевіча Хорватський фахівець Ігор Йовічевіч став головним тренером ФК «Карпати» у червні цього року. Львівським футболістам Йовічевіч добре відомий: останнім часом він очолював молодіжний і юніорський склади «Карпат», а у 2003 році навіть грав за «зелено-білих».
  • Поблизу Львова кримські татари готуватимуть національні страви. Програма фестивалю
Поблизу Львова кримські татари готуватимуть національні страви. Програма фестивалю 7 вересня у Винниках, що біля Львова, відбудеться фестиваль кримськотатарської культури. Мета фестивалю – більше дізнатися про кримських татар та підтримати їхню культуру і традиції. В програмі фестивалю окрім культурних заходів – приготування національних страв кримськотатарського народу.
  • 7 речей про Львів, які варто знати цього тижня 7 речей про Львів, які варто знати цього тижня Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.
  • Молодь до 29 років запрошують стажуватися у Верховній Раді. Як записатись? Молодь до 29 років запрошують стажуватися у Верховній Раді. Як записатись? Усі охочі молоді українці мають змогу пройти стажування у Верховній Раді України і побачити зсередини роботу парламенту. Для цього варто лише заповнити аплікаційну форму та пройти співбесіду з спеціальною комісією. Про те, як саме проходить стажування та який досвід можна отримати у ВРУ, розповіли організатори, що представляли програму в межах «Містечка USAID», що розташувалось у центрі Львова на День Незалежності.
  • 6 тез Френсіса Фукуями про Україну, Росію і майбутнє 6 тез Френсіса Фукуями про Україну, Росію і майбутнє Френсіс Фукуяма – впливовий американський філософ, політичний економіст і публіцист. Він автор легендарної книги "Кінець історії", викладач Стенфордського Університету, у 2005 році увійшов до Списку глобальних інтелектуалів світу.
  • Патріарх Філарет на три дні приїде до Львова. Програма Патріарх Філарет на три дні приїде до Львова. Програма На запрошення Високопреосвященного митрополита Львівського і Сокальського Димитрія 12-14 вересня Львівську єпархію відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
  • У різних районах Львова проведуть вуличні змагання з флорболу У різних районах Львова проведуть вуличні змагання з флорболу З 26 серпня по 13 вересня у Львові проходитимуть вуличні флорбольні змагання у різних районах Львова. Окрім того, 29 серпня пройде шаховий турнірбіля кінотеатру «Сокіл», що на вул. В. Великого, 14а,. Також організатори планують провести презентацію скандинавської ходьби. Взяти участь у змаганнях можуть усі охочі.
  • «Карпати» зіграють з «Металургом» на «Арена Львів»
«Карпати» зіграють з «Металургом» на «Арена Львів» Матч 5 туру чемпіонату України між львівськими "Карпатами" та запорізьким "Металургом" відбудеться на "Арені Львів".
  • 7 кращих рецептів благодійного Ярмарку смаколиків у Львові 7 кращих рецептів благодійного Ярмарку смаколиків у Львові У Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького цими вихідними знову пригощали смачною випічкою та одночасно збираючи гроші для допомоги 50 бійцям 24 механізованої бригади. Цього разу на ІІ «Ярмарку смаколиків» зібрали понад 20 тисяч гривень. Львів’яни та гості міста не могли залишитись байдужими до смачних кексів, медівників, «Тірамісу» чи заварних тістечок. Tvoemisto.tv зібрало для вас на ярмарку 7 смачних рецептів випічки.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Як уникнути харчового отруєння? Поради Як уникнути харчового отруєння? Поради Харчові отруєння – одна з найпоширеніших проблем у теплу пору року. Через порушення умов зберігання і приготування, продукти швидко псуються і стають причиною кишкових розладів. Як уникнути харчового отруєння?
  • 10 думок львів’ян про незалежність 10 думок львів’ян про незалежність Україна відзначає 23 річницю своєї незалежності. Проте окрім незалежності держави у кожного є своє розуміння цього поняття. Що означає незалежність для львів’ян?
  • Топ-23 винаходи українців, які відомі у всьому світі Топ-23 винаходи українців, які відомі у всьому світі Завдяки українським вченим з’явилися винаходи, які зараз відомі у всьому світі. До 23-ї річниці незалежності України пропонуємо вам топ-23 кращих винаходів, які належать українцям.
  • У неділю у центрі Львова на швидкість складатимуть кубик Рубіка У неділю у центрі Львова на швидкість складатимуть кубик Рубіка Цієї неділі, 24 серпня, на площі Музейній, 1 відбудеться змагання зі швидкубінгу «LvivCubeFest» - учасники на швидкість збиратимуть кубик Рубіка.
  • Львів’ян запрошують на останній літній сплав по Дністру. Як зареєcтруватись? Львів’ян запрошують на останній літній сплав по Дністру. Як зареєcтруватись? В останні дні літа – з 29 по 31 серпня – туристичний клуб «Манівці» запрошує усіх охочих у мандрівку на байдарках рікою Дністер та на екскурсію велосипедами.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • 50 ідей для розвитку міста. Частина І: Швидко та недорого 50 ідей для розвитку міста. Частина І: Швидко та недорого Як змінити місто і зробити його комфортнішим? У якому напрямку його розвивати? Адже ситуація майже в кожному українському місті сьогодні складна: дороги погані, будівництво хаотичне, розуміння того, що потрібно зробити, а що навпаки, заборонити – часто немає. Навіть у разі затвердженого генерального плану, місто може розвиватися далеко не так, як могло б.
  • У суботу львів У суботу львів'ян запрошують на нічний велопробіг у костюмах та велоквест 23 серпня у Львові пройде вже традиційний нічний велопробіг у костюмах. Цього разу організатори урізноманітнили програму заходу, так як заодно святкуватимуть два роки проекту «Нічне катання на велосипеді по Львову». Тож на велосипедистів очікує не тільки велопрогулянка вечірнім містом, а й квест, концерт та кінопоказ
  • Куди поїхати без візи, відтепер  можна дізнатися на спеціальному сайті Куди поїхати без візи, відтепер можна дізнатися на спеціальному сайті Програміст із Харкова створив веб-ресурс, який допомагає українцям, білорусам та росіянам знайти інформацію про візи та умови в’їзду до різних країн.
  • Винничук зібрав 70 рецептів галицької кухні в одну книгу Винничук зібрав 70 рецептів галицької кухні в одну книгу У Львові видадуть книгу про рецепти галицької кухні та людей, які готують галицькі страви. Серед них громадський діяч Маркіян Іващишин, музиканти Тарас Чубай та Кузьма Скрябін, перекладачка Наталія Іваничук. Зібрав рецепти відомий письменник Юрій Винничук, який також полюбляє готувати. Презентувати книгу обіцяють восени на Форумі видавців у Львові.
  • В Україні винайшли унікальний вітряний ротор В Україні винайшли унікальний вітряний ротор Президент Української Академії Наук, заслужений винахідник, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, доктор технічних наук Олексій Оніпко вітроенергетикою займається вже понад 20 років. Ідею свого вітряного ротора розробляє близько 15 років. Перший патент на експериментальний виріб отримав 2008 року. Відтоді триває процес вдосконалення конструкції, розробка різних форм і розмірів генераторів.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Facebook вводить маркування для фейкових новин Facebook вводить маркування для фейкових новин Соціальна мережа Facebook у тестовому режимі почала позначати фейкові новини позначкою «сатира».
  • До Дня Незалежності львів’ян просять розповісти, що для них означає свобода
До Дня Незалежності львів’ян просять розповісти, що для них означає свобода Львів’яни у Facebook розповідають про те, що для них означає слово «свобода». Таку акцію до Дня Незалежності ініціювало управління культури Львівської міської ради.
  • Жовто-синя вечірка у Львові – патріотизм це модно Жовто-синя вечірка у Львові – патріотизм це модно Вчора, 15 серпня, у Львові відбулась вечірка BLUE & YELLOW Fryday Lviv. Цього разу учасники Fryday зібрались у так званому форматі "Afterwork", тож дрес-код був відповідним - одяг у жовто-блакитних тонах та патріотичні мотиви. Окрім традиційного спілкування, учасники мали й благодійну мету — тут збирали кошти на облаштування операційної у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Львівські велосипедисти проведуть рейд "За вільні велодоріжки" Львівські велосипедисти проведуть рейд "За вільні велодоріжки" 15 серпня о 18:30 біля пам'ятника Іванові Франку у Львові стартує велосипедний рейд. Львівські велосипедисти проїдуть містом, аби провести роз'яснювальну роботу із водіями та пішоходами.
  • 6 альтернатив газу для львів 6 альтернатив газу для львів'ян. Поради експерта Європейські країни вже давно користуються альтернативними джерелами енергії. Україна зіткнулась з гострою потребою пошуку альтернативи газу цього року – через війну з Росією, чий газ ми купуємо. Окрім того, що цього року газ доведеться економити, надалі також треба шукати йому заміну, наголошують експерти. Про те, яка ефективна альтернатива газу існує і чи підходить вона львів'янам, розповів у ефірі tvoemisto.tv експерт з питань теплопостачання, опалення та енергозберігаючих технологій Микола Ореньчук.
  • 10 порад від Папи Римського, як бути щасливим 10 порад від Папи Римського, як бути щасливим Папа Римський Франциск дав 10 порад людям, які у сучасному світі шукають способи бути щасливими.
  • Німець за три місяці прийшов пішки з Берліна до Львова Німець за три місяці прийшов пішки з Берліна до Львова Німець Крістіан Вольгемут три місяці йшов пішки з Берліна до Львова. В Україні колись мешкали його предки, тож він навмисне зайшов сюди на шляху до Єрусалиму. Всю дорогу долає пішки.
  • Львів’янки можуть обміняти одяг на речі від українських дизайнерів
Львів’янки можуть обміняти одяг на речі від українських дизайнерів Українські зірки та дизайнери долучилися до роботи сервісу Dressboom, де всі охочі можуть обміняти свій одяг он-лайн, в тому числі і на дизайнерські речі.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Львів’яни та їх транспорт: машинка, що творить настрій Львів’яни та їх транспорт: машинка, що творить настрій Tvoemisto.tv продовжує свій спецпроект, присвячений львів’янам і їх транспорту. Ми знову розповідатимемо вам про незвичний та цікавий транспорт, який можна побачити на вулицях Львова, та про його власників. Наступних наших героїв двоє. Це – подружжя архітекторів – Ірина та Володимир Йосипчуки, вони власники харизматичного автомобілю «Smart».
  • 7 речей про Львів, які варто знати цього тижня 7 речей про Львів, які варто знати цього тижня Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.
  • Велосипедом на роботу. Три аргументи «за» Велосипедом на роботу. Три аргументи «за» Розвиток велоінфраструктури є важливим аргументом «за» те, аби пересісти у місті на велосипед. Однак, чи готові львів’яни їздити велосипедом на роботу? Асоціація велосипедистів Києва знайшла три важливих аргументи, чому керівникам варто заохочувати працівників пересідати на велосипеди. Ці аргументи будуть доречними і для Львова.
  • Вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Через складну ситуацію на Сході України у Львові практично не відбувається гучних і масштабних святкувань. Окрім того, 7-9 серпня на Львівщині оголошені днями жалоби. Однак, провести час цікаво і з користю завжди можна. У ці вихідні Tvoemisto.tv радить піти з родиною у музей, подивитись кіно просто неба, або ж піти на стадіон на футбол "Шахтар" - "Металіст".
  • Попри оголошену жалобу ZAXID.FEST не скасують Попри оголошену жалобу ZAXID.FEST не скасують Львівська ОДА звернулась до організаторів фестивалю «ZAXID.FEST» з проханням перенести фестиваль на невизначений термін у зв’язку з складною ситуацією, що склалась в країні, а також через те, що 7-9 серпня на Львівщині оголошені днями жалоби. Втім, організатори фестивалю скасовувати захід не будуть.
  • Чому донецький бізнес переїжджає саме до Львова? Історія однієї ІТ-компанії Чому донецький бізнес переїжджає саме до Львова? Історія однієї ІТ-компанії Більше 10 ІТ-компаній переїхали до Львова зі Сходу та Криму з початку року. Деякі з них не лише успішно змогли налагодити тут роботу, але й взяли у штат львів’ян, і тепер планують рости та розширюватися. Одна з таких компаній – StepInMobile, яка покинула Донецьк і не побоялась переселитись до Львова.
  • Львівська спортсменка здобула бронзу на чемпіонаті Європи з плавання
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Львів’ян запрошують на сплави по Дністру і веломандрівки
Львів’ян запрошують на сплави по Дністру і веломандрівки Мешканців Львова та області, що хочуть опанувати каяк, запрошують 9-10 серпня на навчально-тренувальний збір на р. Дністер в с. Березина. Тут можна буде пройти слалом-трасу одразу неподалік табору.
  • Львів’яни та їх транспорт: німецький мінівен-яхта Львів’яни та їх транспорт: німецький мінівен-яхта Tvoemisto.tv продовжує свій спецпроект, присвячений львів’янам і їх транспорту. Ми знову розповідатимемо вам про незвичний та цікавий транспорт, який можна побачити на вулицях Львова, та про його власників. Наступний наш герой – Тарас Павлів, власник 44-річного мінівена Volkswagen T1.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • 7 рідкісних професій, які освоюють українці 7 рідкісних професій, які освоюють українці Українці постійно освоюють нові професії, серед них і доволі незвичні – лайф-коуч, футуролог, аерографіст чи сюрвейєр.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
Сторінка:91929394
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!