Київ

Барселона запросила Київ на «цирковий» фестиваль Festes de la Mercè

929 0
Київ представить культуру України та її столиці як місто-гість фестивалю Festes de la Mercè, що відбудеться в Барселоні у вересні.
Festes de la Mercè. Фото: unihabit.com

Festes de la Mercè. Фото: unihabit.com

Київ став запрошеним гостем фестивалю Festes de la Mercè, що відбудеться в Барселоні у вересні, інформує КМДА. 

Рішення про участь української столиці в заході за одностайною згодою всіх муніципальних груп міської ради Барселони було прийнято після підписання Меморандуму про співпрацю між містами. Фінансову, матеріальну, інформаційну та організаційну підтримку участі Києва у фестивалі взяла на себе іспанська сторона.

У рамках програми Київ презентуватиме визнані українські гурти, молодих й талановитих представників циркового мистецтва, виконавців традиційного танцю та фотовиставку робіт Марії Приймаченко. Окрім того, в Барселоні буде представлено національну кухню. 

Однією з впізнаваних рис Festes de la Mercè є ляльки-велетні. Вперше за історію фестивалю на ньому будуть представлені велетні з іншої країни. Дві ляльки-велетні в образах княгині Ольги та князя Володимира, одягнені в традиційне вбрання Київської Русі X століття, стануть частиною відкриття фестивалю – Toc d'Initiation і пройдуть кавалькадой разом із барселонськими велетнями.

Довідково. Festes de la Mercè – масштабний та популярний фестиваль Барселони. Це час та момент, коли місто перетворюється на величезну сцену, рушійною силою якої є креативність, серцем – традиції та фольклор, а невід’ємною прикрасою цього – безперервний та казковий музичний супровід. Традиція запрошувати місто на урочистості Festes de la Mercè починається з 2007 року з Медельїну. Головною ініціативою фестивалю є відображення сучасних художніх проявів міст, із якими Барселона підтримує або хоче підтримувати дружбу та співпрацю, а вся програма фестивалю представляє культурний профіль міст-учасників.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!