Козицький відкрив на Львівщині борошномельний цех

2302 0
Усі роботи з будівництва тривали протягом року.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

Минулого тижня на Львівщині відкрили новий борошномельний цех «Самбірський млин» та запустили додаткові елеваторні потужності на підприємстві ТОВ «Самбірський елеватор». 

Основний продукт – пшеничне борошно різних гатунків, а також висівка. Завдяки сучасному обладнанню можна виготовляти до 50 тонн борошна за добу, а також переробити 60-70 тонн пшениці упродовж доби. Загалом усі роботи з будівництва тривали протягом року.  

«У 2018 році ми побудували елеватор, який надає фермерським господарствам послуги з доробки доведення зерна до базових показників. Ми приймаємо зерно, сушимо, відвантажуємо автомобілі і вагони та зберігаємо його. З нами співпрацюють локальні підприємства і акредитовані трейдера, адже таких підприємств є мало. Ми залучили державну програму підтримки розвитку підприємства, взяли кредит, намодернізували потужності і побудували млин – борошномельне підприємство. Також створили додаткових 25 робочих місць», – каже у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора борошномельного цеху Іван Коваль.

За його словами, невдовзі на внутрішньому ринку з’явиться борошно під торговою маркою «Самбір-Млин». Продукцію фасуватимуть у мішки 1-2 та 5 кг. Також передбачена велика тара і продаж без тари для великих виробництв. Вартість становить від 9 грн до 11 грн за тонну борошна. Для реалізації проєкту підприємство стало учасником урядового проекту «єРобота» на створення або розвиток переробних підприємств та взяло кредит за програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

«Основна проблема виникла з експортом зерна, яке потрібно було переробляти на внутрішньому ринку і виготовляти продукцію з доданою вартістю. Регіонально у нас немає багато борошномельних підприємств, також немає Львівського борошна. Тому ми побудували млин, взяли участь у державній програмі, розвинули елеваторні потужності, побудували ще другу лінію приймання зерна, ємність, більш продуктивну сушку, щоб могли повноцінно приймати різні культури. Ми купили фасувальну машину і маємо змогу фасувати 1-2 кг та 5 кг. Загалом зерно проходить весь цикл обробки аж до отримання готової продукції у вигляді борошна різних гатунків», – додав Іван Коваль, і зазначив, що у майбутньому борошно планують експортувати.

«Поетапно ми плануємо розширювати географію за межі Львівської області, і у майбутньому експортувати. Зараз відбувається процедура всіх сертифікацій». 

Читайте також: Козицький відкрив нове родовище на Львівщині та запускає вітрову електростанцію

Вартість сучасного обладнання і загалом нового підприємства не розголошують. Кажуть, що це комерційна таємниця. 

Зазначимо, що за даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Самбірський елеватор» зареєстроване у 2018 році у Самборі, що на Львівщині. Підприємство займається складським господарством та належить батьку голові Львівської ОВА Максима Козицького – Зіновію Козицькому.

Додамо, що Зіновій Козицький, є кінцевим бенефіціаром шести компаній із рейтингу найбільших на Львівщині. Всі вони провадять діяльність, пов’язану з видобутком природного газу: ТОВ «ГОРИЗОНТИ», ПП «Нордік», ТОВ «Велл Ко», ПП «ПРОЕКТ-БУД», ТОВ «НОРДІК-БУД» і ТОВ «Бурова компанія «Горизонти». Сумарний виторг цих компаній у 2022 році — понад 7 млрд грн. З них чотири належать також до 20 найприбутковіших на Львівщині.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!