Що не так з комунікацією в Україні та як у Львові відсвяткують річницю Пласту. Підсумки доби

1187 0
Нині 21 квітня та 422 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 02:35, відбій – о 04:20. Відбувся зліт ворожого МіГ-31К.

Ситуація на фронті: Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на липневому саміті у Вільнюсі країни-члени Альянсу готуються обговорювати питання членства України та гарантії безпеки для неї.

«Україна обирає своє майбутнє у євроатлантичній родині, майбутнє України в НАТО і члени Альянсу з цим згодні», – сказав генсек НАТО.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог, ціною великих втрат, основні зусилля зосереджує на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Відбито понад 60 його атак, найзапекліші бої – за Бахмут.

Авіація ЗСУ завдала 6 ударів по районах зосердження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії – уразили 5 пунктів управління. Уночі ворог застосував близько 10 БпЛА типу «Шахед-136» (інформація уточнюється), 8 з яких – знищено нашими захисниками.

Читайте також: Таємничий спалах в небі над Київщиною. Що відомо. Експерт припускає, що це міг бути метеорит або ж якийсь інший об’єкт. Як згодом повідомило Державне космічне агентство України, найбільш ймовірно спалах був спричинений падінням метеориту з потоку Лірид.

Та: Спалювання сухостою під час війни можуть прирівнювати до диверсій. Масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості бійцями Збройних Сил України та територіальної оборони.

Акцент дня: Ярина Ключковська: «Висловлюватися ми навчилися, а слухати з повагою – ні». Як правильно налагоджувати комунікацію в країні, особливо під час війни; наскільки важлива комунікація для нашого майбутнього, наскільки вона залежить від глибинних змін у суспільстві й того, як ми формуємо свій запит бути гідними людьми з критичним мисленням, Tvoemisto.tv обговорило з консультанткою зі стратегічних комунікацій Яриною Ключковською.

«Кожен наступний уряд більш чутливий до громадської думки, аніж попередній. Кожна влада, яка приходить, більш чутлива, і це прекрасно. А ми як суспільство готові до цього? Ми готові вимагати від влади не тільки у форматі революції, бо це екстремальний момент, а повсякденно? Ми готові вимагати, казати, що не здамо нашу територію, не будемо підписувати ніяких принизливих договорів із росією, що воюватимемо далі? Ми сказали це доволі голосно, президент почув і робить. Чому ми не говоримо так на інші теми? Вони нам менш важливі?»

Ключові події:

1.  Пам’ятки самі себе не захистять. Чи врятує Київ від забудови Вознесенські печери? Торішньої осені активісти виявили на Вознесенському узвозі, 25, що на Воздвиженці в Києві, унікальну пам’ятку часів Київської Русі – Вознесенські печери. Згодом з’ясувалося, що на цій території хочуть звести елітні житлові комплекси.

«Твоє місто» розповідає, у чому унікальність цих печер, хто намагається звести там житло та як можна зберегти цю пам’ятку.

На цю ж тему: В Києві продовжують зносити архітектурну пам’ятку на Володимирській. Як зазначають активісти, поліція, що приїхала на виклик відмовилась зупиняти роботи будівельників.

А також: Київрада розірвала договори оренди землі під «Мостом Кличка», де росіянин хоче звести готель та ТРЦ. Запевняють, що не допустять знищення історичних пам'яток;

2. Протистояння у Лаврі. Зірвані захисні ролети на корпусах та сутички зі спецпризначенцями та поліцією. Комісії вже вдалось оглянути три корпуси Києво-Печерської лаври.

Також поліція затримала чотирьох учасників бійок у Києво-Печерській лаврі. Порушникам світить до 5 років ув’язнення.

Читайте також: Київська міська рада закликала Кабімін та РНБО розірвати з УПЦ мп договори оренди або користування спорудами, які перебувають у держвласності. За звернення проголосували 80 депутатів.

Окрім того, Київрада розірвала договір оренди землі з посольством росії. Та звернулася до Кабміну щодо повернення майна посольства до власності української держави;

3. Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у підпалі церкви на Сихові. Деталі. У суді чоловік сказав, що приїхав до Львова кілька місяців тому, аби жебракувати. Не хотів здійснити підпал дверей церкви, але був у стані сп’яніння та хотів зігрітись. Змову з іншими особами щодо підпалу категорично заперечив.

Читайте також: У Самборі заборонили діяльність УПЦ мп. Двері церкви опломбували до впорядкування усіх документів та її виходу зі складу мп.

Та: На якому етапі реконструкція підпірної стінки храму Святого Климентія Папи. Станом на сьогодні там добудували бетонну стіну, яка захищатиме цегляну від руйнувань;

4. В Україну привезли небезпечні горіхи. У них виявили афлатоксини, який викликає рак печінки та легень.

Читайте також: У львівській лікарні почалася вакцинація від папілома вірусу. Це – найкраща профілактика розвитку раку шийки матки у жінок, а також – передракових захворювань сечостатевої системи як у жінок, так і у чоловіків.

Та: У 21 мешканця Львівщини діагностували хворобу Лайма через укуси кліщів. Серед інфікованих немає дітей;

5. У Львові відсвяткують 111-ту річницю Пласту і висадять залізне дерево. Програма передбачає проведення урочистих пластових церемоніалів: пов’язання хусток пташат і новаків (прийняття до пластового гуртка), складання пластової присяги, надання відзначень за вагому пластову та суспільну корисну діяльність, проведення теренових змагів.

Водночас під час заходу пластуни висадять пам’ятне залізне дерево. Воно символізуватиме міць усіх пластунів, які тримають вірність своїй присязі у тилу та на фронті.

Читайте також: Переосмислення Франка та біженки в Європі. Два столичні театри готують небанальні прем’єри вистав. Йдеться про театри: Лесі Українки та на Подолі.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!