Біля «Любінського сяйва» планують облаштувати новий мікрорайон

2486 0
До детального плану території в межах вулиць Кульпарківської, Садової, Петлюри, Любінської та залізничної колії пропонують внести зміни.
Візуалізація

Візуалізація

З 2015 року район вулиць Садової, Кульпарківської та Петлюри почав обростати багатоповерхівками. Наразі тут продовжують інтенсивне будівництво.Tvoemisto.tv розповідає, що тут планують змінити.

«Любінське сяйво» на перетині вулиць Садової та Петлюри – єдиний ринок у мікрорайоні. Його планують зробити комунальним, перенести на ділянку неподалік, де вже звели торговий центр, а на площі хочуть організувати громадський простір.

Вигляд ринку «Любінське сяйво» станом на зараз

Сучасний критий комунальний ринок на Садовій – Петлюри зведуть коштом приватного інвестора, а саме ТОВ «Спецбудмонтажпроект». Ринок залишиться у власності міста, сюди після закінчення будівництва переїдуть підприємці з «Любінського сяйва». 

Читайте також: Громадський простір, комунальний ринок і ТЦ. Як зміниться локація на перехресті Петлюри - Садової

Візуалізація майбутнього ринку

Завдяки активній модернізації простору дійшла черга й до ділянки колишніх складів «Сільмашу». До детального плану території в межах вулиць Кульпарківської, Садової, Петлюри, Любінської та залізничної колії пропонують внести зміни. Зокрема, на розі Любінської та залізничної колії планують звести багатофункціональну громадську будівлю, три житлові квартали, школу та коворкінг-центр.

Ділянка, яку планують забудувати

У згаданих трьох кварталах зможуть мешкати майже 2200 людей. Під будинками розмістять підземні паркінги, а це 800-900 паркомісць.

Також поруч із житловими кварталами забудовник готовий віддати близько 0,6 га під школу, де зможуть навчатися до 350 дітей.

«У проєкті ми пропонували біля школи звести коворкінг. Однак, зважаючи на позицію головного архітектора міста, вирішили його забрати, натомість організувати відкритий озеленений громадський простір у вигляді скверу. Це чудова ідея, адже діти зможуть там бігати під час перерви. Це рішення додає «громадськості» і площі, і житловим будинкам, і школі. Але ми не відмовляємося від ідеї коворкінгу й того, що учні старших класів зможуть там займатися, тому його облаштують на першому поверсі одного з будинків», – зазначив у коментарі Tvoemisto.tv Юрій Столяров, який розробляв ці зміни до ДПТ.

Читайте також: Як забудують Садову-Петлюри і чи не зупиниться Кульпарківська

Нагадаємо, що «Люди можуть мати жвавий громадський простір поруч – просто на вулиці. Коли будуєте вулиці, створюйте життя на них. Зробіть їх зручними передусім для пішоходів, тоді для велосипедистів, тоді для громадського транспорту, а для автомобільного в останню чергу», – радив колишній головний архітектор Вільнюса Міндаугас Пакалніс під час Lviv Urban Forum. >Tvoemisto.tv вирішило дослідити, чи дотримано таких засад у Львові під час забудови вулиць Садової, Кульпарківської та Петлюри у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!