Політична реклама

Біля університету ім. Франка у Львові планують збудувати підземний паркінг

1387 0
У Львові на площі перед головним корпусом національного університету ім. Івана Франка може з’явитися підземний паркінг на кількасот місць.

Зараз триває робота над детальним планом майбутньої споруди, який запропонують інвестору, - інформують Головні новини Львова.

«Попередні розрахунки показують, що доцільно будувати там щонайменше три-чотири підземних рівні. Це десть орієнтовно 600 паркомісць», – вважає начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

Крім підземної частини паркінгу планують змінити і наземний простір.

За попередніми підрахунками, вартість такого паркінгу може становити 10-12 млн євро.

Проти такого масштабного втручання в ЛНУ ім. Івана Франка виступили ще два роки тому, оскільки побоювались, що підземні роботи і будівництво можуть зруйнувати історичну будівлю університету. Зокрема, завідувач кафедри екологічної, інженерної геології та гідрогеології ЛНУ Петро Волошин припускає, що такі будівельні роботи можуть спровокувати деформацію забудови.

Натомість директор департаменту містобудування Львівської міськради Андрій Павлів запевняє, що перед початком будівництва буде вивчено іноземний досвід і шукатимуть інвестора, який вже виконував схожі роботи. «Ми маємо європейський досвід, коли паркінги будуються під руслами річок, під океанами», – додає чиновник.

Раніше ідею збудувати у Львові підземні паркінги озвучили напередодні Євро-2012. Тоді в межах міста знайшли 37 ділянок, на яких могли б збудувати майбутні наземні і підземні паркінги. Серед них – ділянки на вул. Вітовського та пл. Петрушевича, щодо яких навіть провели тендери. Проте підприємці, котрі тоді перемогли у тендерах, так і не розпочали будівництво.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!