Біля залізничного вокзалу у Львові оновили цілодобовий паркінг. Які ціни

1589 0
Паркінг має спеціальне зонування й передбачений для розміщення як легкових автомобілів, так і мікроавтобусів та великогабаритних пасажирських автобусів
фото: уз

фото: уз

Біля залізничного вокзалу у Львові облаштували автоматизований цілодобовий паркінг. Про це повідомила «Укрзалізниця».

«Паркінг переоблаштовано в рамках комплексної системної трансформації львівського вокзалу. Так, було повністю реорганізовано простір, відремонтовано площу, додано озеленення, встановлено нову навігацію, паркомати, нанесено розмітку. Автоматична система збору оплати та інформаційне табло з лічильником вільних місць гарантують зручне користування паркінгом для мешканців та гостей міста, забезпечуючи ефективне користування площею та унеможливлюючи хаотичне паркування», – йдеться у повідомленні. 

Паркінг має спеціальне зонування й передбачений для розміщення як легкових автомобілів, так і мікроавтобусів та великогабаритних пасажирських автобусів. Також передбачені місця для людей з інвалідністю. Він розташований ліворуч від будівлі головного залізничного вокзалу Львова.

Читайте також: Залізничний вокзал у Львові стане доступнішим

Оплата паркування можлива через паркомати карткою або готівкою.

Вартість перебування на паркінгу: 

  • від 35 гривень на годину для легкових автомобілів;

  • від 70 гривень на годину для мікроавтобусів та вантажного транспорту; 

  • від 250 гривень на годину для великогабаритних пасажирських автобусів. 

У найближчих планах компанії продовжити роботу над інклюзивністю та доступністю вокзалу, над залученням бізнесу до оренди вокзальних площ та створенням оновленого комфортного простору для очікування рейсів.

Читайте також: Сила трьох площ, або Чому привокзальний район у Львові потребує оновлення

Нагадаємо, нещодавно у Львові просили впорядкувати паркування на залізничному вокзалі, адже частину земель там використовують під парковку легкових автомобілів, а частину – як несанкціоновану стихійну автостанцію. 

Додамо, що у 2017 році в місті розглядали можливість будівництва підземного паркінгу на оновленій площі Двірцевій перед вокзалом, проте цю ідею не втілили.

До слова, ще у 2021 році Tvoemisto.tv підіймало питання щодо заторів на під’їзді до залізничного вокзалу. Тоді з’ясувалося, що причина – нелегальні таксисти та інші водії, які зупиняються не за правилами у зоні «kiss&ride», куди водії мають під’їжджати, висаджувати чи підбирати пасажирів, і одразу їхати. Більше тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!