Четверо Героїв зі Львівщини отримали нагороди «За мужність» посмертно

1091 0
Захисники загинули на війні з росією.
фото: богдан янко

фото: богдан янко

Сьогодні, 2 листопада, сім’ям і родичам загиблих Героїв зі Львівщини вручили нагороди Президента. Четверо військових зі Стрийщини, які загинули у війні з росією, посмертно нагороджені орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Про це повідомив голова Стрийської РВА Богдан Янко.

Указом резидента України від 2 червня 2023 року нагороджено (посмертно) Михайла-Юрія Бурія 03.05.2001 року народження. Захисник із с. Баня Лисовицька. Загинув 11 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Указом Президента України від 14 квітня 2023 року нагороджено (посмертно) Дмитра Прівалова. Захисник народився 10 жовтня 1981року в селі Угільня Стрийського району. Був учасником АТО у 2014 році. З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ на територію України добровільно пішов захищати Батьківщину в лавах 80-ої десантно-штурмової бригади. Загинув 28 лютого 2023 року під час бойового завдання на Бахмутському напрямку.

Указом Президента України від 10 травня 2023 року нагороджено (посмертно) Андрія Паламара. Захисник народився 16 грудня 1969 року. Працював на Стрийській дистанції електропостачання Львівської залізниці. Був радіотелефоністом 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.  Загинув 7 липня 2022 року на Донеччині  внаслідок артилерійського обстрілу.

Указом Президента України від 01 травня травня 2023 року нагороджено (посмертно) Віталія Чернецького. Захисник народився 5 жовтня 1987 року в селі Довголука. У 2014 році був на Майдані в Києві, де отримав поранення. Навчався у Львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Старший солдат, загинув 26 липня 2022 року на сході країни. Наші військовослужбовці гідно захищають Україну, ризикуючи власним здоров’ям і життям. Сьогодні завдання кожного з нас не забувати Захисників, які віддали своє життя за майбутнє наших дітей і подякувати їхнім близьким за жертву, терпіння і мужність.

Нагадаємо, у п’ятницю, 3 листопада, Львів попрощається з військовослужбовцем Тарасом Змисним, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. 

Юлія Кметик 

Фото Богдана Янка 

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!