Чому Львову потрібен ще один залізничний вокзал та як зміняться дати свят через реформу. Підсумки доби

1950 0
Нині 8 лютого та 350 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Railinsider

Фото: Railinsider

Ситуація на фронті: Британська розвідка вважає малоймовірним, що росія буде спроможна наростити сили, необхідні для суттєвого впливу на результат війни протягом найближчих тижнів.

Її оперативною метою майже напевно є захоплення решти утримуваних Україною частин Донецької області. Однак, російським військам вдається просуватися вперед лише на кілька сотень метрів за тиждень.

Найвище командування рф, ймовірно, розробляє плани, що вимагають від недоукомплектованих, недосвідчених підрозділів досягти нереальних цілей через політичний і професійний тиск, стверджується у зведенні.

За даними Генштабу (станом на 6:00), противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка і Вугледар. Зазнає значних втрат. Особливо у живій силі.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Новоселівське, Червонопопівку, Шипилівку і Білогорівку Луганської області та Верхньокам’янське, Федорівку, Оріхово-Василівку, Дубово-Василівку, Спірне, Виїмку, Бахмут, Красну Гору, Парасковіївку, Іванівське, Часів Яр, Кам’янку, Водяне, Первомайське, Красногорівку, Авдіївку, Мар’їнку та Богоявленку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи артилерійських та ракетних військ завдали 19 ударів по районах зосередження окупантів та 2 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Уражено 2 пункти управління ворога та склад боєприпасів. Також наші захисники знищили російський штурмовик СУ-25, вертоліт Мі-24 та 2 ворожі БПЛА типу «Орлан».  

На цю ж тему: В Україні продовжили воєнний стан на 90 днів. Його дія триватиме до 20 травня.

А також: Пікапи та тепловізори для ЗСУ. Як допомогти українським бійцям сьогодні.

Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих українців.

Акцент дня: Чому Львову потрібен ще один Залізничний вокзал. Львів уже доріс до мегаполіса, якому потрібен не один вокзал. Особливо відчутно це стало із початком повномасштабного вторгнення, коли через площу Двірцеву пройшли кілька десятків тисяч українців, що втекли сюди з різних регіонів через бойові дії. Архітектор Юрій Столяров пояснює, чому не варто акцентувати увагу лише на головному вокзалі та як його розвантажити завдяки ще двом залізницям у Львові.

«Для Львова це міг бути проєкт століття. Після війни в Україні відбудовуватимуть міста, які постраждали, а на заході мали б розвивати інфраструктуру, дороги, залізниці. Сучасна мапа міста виникла, коли з’явилася залізниця – і в цьому може бути одна з найбільших перспектив міста після війни. Ми не можемо отримати великих коштів від міжнародних фондів, бо, на щастя, не маємо великих руйнувань через війну. Але Львів може стати хабом для всіх потоків із країн ЄС в Україну і навпаки, другим Гамбургом у питанні залізничних перевезень та логістики. Це шанс міста – заменеджерити ці потоки, тоді буде в усьому поступ».

Ключові події:

1. У Служби безпеки України з’явився новий керівник. Що про нього відомо. Василь Малюк – український військовик, бригадний генерал, кандидат юридичних наук та учасник бойових дій.

На цю ж тему: Ігоря Клименка призначили на посаду міністра внутрішніх справ. За відповідну постанову – проголосував 321 депутат;

2. Дружині Медведчука повідомили про підозру за фінансування росгвардії та мвс росії. Загальна сума здійснених платежів на користь росії становить більш як 50 мільйонів у гривневому еквіваленті.

На цю ж тему: Квартира у Львові та будинок в Стрию. Яке майно має дружина Медведчука на Львівщині. Минулого року суд заарештував три ділянки, що зареєстровані на компанію Марченко;

3. Неготові до календарної реформи парафії УГКЦ матимуть перехідний період до 2025 року. «Чування над такими громадами є компетенцією місцевого єпископа, він має право дати їм дозвіл, вислухавши їхнє прохання. Але це дозвіл на означений термін – до вересня 2025 року. Тобто навіть та громада, яка просить дозвіл лишитися на старому календарі, мусить працювати над переходом до нового», – зазначив глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

На цю ж тему: Як зміняться дати свят унаслідок календарної реформи в УГКЦ. Їх відзначатимуть на 13 днів раніше звичного;

4. На Львівщині визначили день, коли не вимикатимуть світло. По всій Україні, починаючи з 8 лютого, будуть змінені ліміти споживання. По кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області. На Львівщині це відбудеться 20 лютого.

Читайте також: Відтепер українці зможуть обміняти лампочки у районних центрах. Додали ще 1300 відділень «Укрпошти» у всіх областях;

5. Як допомогти безпритульним тваринам у період сильного морозу. Рекомендації. «Найголовніше – це тепле приміщення, вода і їжа. Усе решта – на вибір людини, оскільки створювати для тварин спеціальні будиночки будуть не всі. Якщо є бажання, то можна забрати тваринку додому на холодний період», – каже у коментарі Tvoemisto.tv лікарка ветеринарної медицини, терапевтиня Христина Хімчак.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!