До чого призводить безконтрольне вживання антибіотиків та що дозволила ЛМР збудувати в червні. Підсумки доби

802 0
Нині 4 липня та 496 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу понад 40 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 18 ударів по районах зосередження противника. Уразили 3 зенітно-ракетних комплекси, 26 артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію РЕБ.

Уночі рф завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА «Shahed». Інформація щодо наслідків тератаки уточнюється.

Читайте також: Внаслідок поранення у Краматорську померла львівська письменниця Вікторія Амеліна. Вікторія померла 1 липня в Лікарні Мечникова у Дніпрі. 5 липня, о 15:00, розпочнеться прощання з письменницею та Чин похорону у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла.

А також: У Бучі відкрили меморіал жертвам російської окупації. На пам’ятнику написано імена 501 вбитого росіянами жителя.

Акцент дня: «Я вже долікувався…» До чого призводить безконтрольне вживання антибіотиків. Другий випуск медичної програми «Консиліум», яку запустило Tvoemisto.tv, присвячений темі антибіотиків. Під час ефіру пацієнти розповіли історії про своє самолікування і його наслідки – не лише згаяний час і загострення хвороби, а й значно більші проблеми. А лікарі та експерти пояснили в студії, чому не можна призначати собі ліки, зокрема антибіотики, як їх треба вживати і чому легковажність у цьому може стати катастрофою світового масштабу.

Ключові події:

1. Мінкульт вимагає щоб упц мп звільнила приміщення Києво-Печерської лаври до 4 липня, – адвокат. Якщо ключі від приміщень не будуть передані, то замки зріжуть, а приміщення опечатають. У монастирі кажуть, що рішення незаконне і закликають Мінкульт дочекатись рішення суду.

Читайте також: На Львівщину приїде глава ПЦУ Митрополит Епіфаній. Блаженніший приїде у Дрогобич, щоб освятити монастирський храм Різдва святого Івана Хрестителя, а також провести Архієрейську Божественну Літургію.

Та: У Нацкомісії змінили перелік сіл Львівщини, які перейменують. У переліку залишилось сім населених пунктів;

2. На Львівщині напрацьовують заходи з евакуації у разі виникнення радіаційної небезпеки. Львівщина може стати однією з областей, куди, ймовірно, найбільше евакуйовуватимуть людей через географічну віддаленість від Запорізької АЕС.

Читайте також: Суд скасував арешт на склади на Львівщині, де ховали гуманітарну допомогу. І заявники, і детективи БЕБ не з’явилися на судове засідання, хоча їх про це повідомляли.

Та: Заправка обіцяє компенсації. Нові деталі щодо інциденту із пальним біля Львова. «ОККО запевнили всіх постраждалих, що компенсують всі витрати, пов’язані з інцидентом. Поки що автомобілі на сервісах», – розповів очевидець події;

3. Кафе на Левандівці, тир та кілька будинків. Що дозволила міськрада збудувати у Львові в червні. У червні виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво низки об’єктів. Зокрема, містобудівні умови та обмеження надали на багатоквартирний житловий будинок, стрілецький тир, заклад торгівлів, тощо.

Читайте також: «Київоблгаз» приєднався до групи «Нафтогаз». Акціонерні товариства «Київоблгаз», «Житомиргаз» і «Львівгаз», які раніше входили до «Регіональної газової компанії» (РГК) олігарха-втікача Дмитра Фірташа, приєднались до «Групи Нафтогаз».

Та: За внесенням готівки через термінал посилять контроль. Що зміниться. Потрібно буде ввести свій номер телефону;

4. На ліквідацію наслідків негоди на Львівщині виділили 24 млн гривень. Підтоплення Східниці визнали надзвичайною ситуацією регіонального рівня.

Читайте також: Нині частина вулиць Львова буде без води. Адреси. По вул. Зелена-Водогінна з 10:00 год до 17:00 год припинять подачу води до частини вулиць Личаківського району. Також подача води з пониженим тиском буде здійснюватись в Галицький і Личаківський райони міста.

Та: У солеварні на Львівщині, яка кілька років була закрита для туристів, відновлюють екскурсії. Дрогобицька солеварня працює з 1250 року і попри те, що вона неодноразово перебувала під загрозою знищення, закриття чи приватизації – тут досі добувають сіль і відтепер там знову проводитимуть екскурсії;

5. Відкриті басейни Львова. Де поплавати, як працюють і які ціни. У підбірці Tvoemisto.tv ви знайдете не тільки адреси відкритих басейнів, але й те, скільки за це доведеться заплатити і графік їхньої роботи.

Читайте також: Концерти, вистави та майстер-класи. Куди піти у Львові цього тижня.

Tvoemisto.tv зібрало низку подій у Львові.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на тижні. Прогноз. 4 липня мінлива хмарність, можливі короткочасні дощі, грози. Уночі 11 – 16°, вдень 23 – 28° тепла. 5 липня у другій половині дня місцями короткочасні дощі, грози. Уночі – до 16°, вдень 24 – 29°. 6 липня хмарно з проясненнями. Уночі 13 – 18°, вдень 23– 28°. 7 липня – короткочасні дощі, грози. Уночі 13 – 18°, вдень 21– 26° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!