Чому росія хоче вийти із зернової угоди і що про війну каже Китай

850 0
Про зернову угоду, Китай та інформаційну війну за Африку дивіться на наших Facebook та Youtube.
Фото умовне

Фото умовне

Нещодавно росія заявила що виходить із зернової угоди. Як повідомив речник путіна пєсков, це сталось через невиконання умов чорноморського договору, а рішення про це прийняли ще до інциденту на кримському мосту. Про те, які у агресора на це є справжні причини та наслідки, до яких це призведе – у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» розповів заступник директора Центру міжнародної безпеки та партнерства Олександр Кучик. 

«На сьогоднішній день ми розглядаємо цю угоду як ініціативу, за допомогою якої кожна з її сторін намагається реалізувати свої інтереси. Якщо ж ми говоримо про вихід росії з неї, то це є чергова спроба використати цю тему, аби «шукати підтримку» в тих країн, які є отримувачами зерна, звинувативши при цьому головного його експортера – Україну», – каже Олександр Кучик.

 

Що ж до прогнозів, то експерт зазначив, що президент Туреччини Реджеп Ердоган спробує відігравати роль своєрідного центру прийняття рішень та ведення переговорів. Таким чином він показуватиме, що Туреччина виступить тією країною, яка має вплив у чорноморському регіоні. Також, зважаючи на її членство в НАТО, вона може виступити «адвокатом» цієї організації в нашому регіоні. 

Також представник Центру міжнародної безпеки та партнерства розповів, що безперешкодна передача полонених захисників Азовсталі, які вже давно перебували у Туреччині у ролі військовополонених, не нашкодять стосункам цієї держави з росією.

Переглянути повну версію програми «Тема тижня» з Олександром Кучиком та дізнатися більше особливості зернової угоди, позицію Китаю щодо війни в Україні та боротьбу за прихильність країн Африки на різних фронтах ви можете на наших Facebook та Youtube

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!