Історія українки, яка через війну виїхала в Канаду та скільки шкіл збудували у Львові за 5 років. Підсумки доби

2389 0
Нині 19 липня та 511 доба героїчного протистояння російській агресії.
Джерело фото: nus.org.ua

Джерело фото: nus.org.ua

Ситуація на фронті: У вівторок президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки головнокомандувача. На ньому звітували про зернову угоду та безпеку портів. Також вели розмову про боротьбу з ворожими БпЛА і про плани противника.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу понад 20 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження противника та 3 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління окупантів, зенітно-ракетний комплекс, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 склади боєприпасів та 3 станції РЕБ.

Вночі 19 липня росіяни завдали по Одесі масованого удару ракетами «Калібр» та Х-22, а також ударними дронами. Окрім того, уночі та на світанку ворог атакував столицю і Київщину іранськими «Шахедами», які українська ППО виявила і знищила.

Читайте також: Як львів’янам допомогти ЗСУ сьогодні. Волонтерські ініціативи. Тvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих українців.

Та: Чому росія вийшла із зернової угоди і що про війну каже Китай. Про те, які у агресора на це є причини та наслідки, до яких це призведе – у програмі Tvoemisto.tv »Тема тижня» розповів заступник директора Центру міжнародної безпеки та партнерства Олександр Кучик. 

Акцент дня: «Україна – країна можливостей, але не інклюзії». Історія біженки в Канаді. Куди б не втекли українці від ракет, бомб чи снарядів, серцем вони залишаються в Україні. Їм боляче. Кожен переживає свою травму через війну. Що насправді вони відчувають, як дають собі раду на чужині, чи планують повертатися і якою бачать звільнену Україну, Тvoemisto.tv розповідає в новому проєкті «Наші українці». Сьогодні подаємо розповідь засновниці рекрутингового агентства AboutHR та ABC Rceruiting Inc. Маріанни Гринишин, яка розвиває український бізнес у Канаді. Виїхала туди із сім’єю, в чоловіка та сина проблеми зі здоров’ям. Її історія насамперед про те, як це – почуватися прийнятим у чужій країні та чого нас може навчити канадська система інклюзивності.

«Досі зустрічаю багато людей, які вважають, що треба погоджуватися на переговори з росією. Нам треба перемогти в цій війні, позбутися москалів, але треба ще багато працювати, щоби припинити москальський вплив. Не бачу можливостей домовлятися з країною, яка не дотримала слова».

Ключові події:

1. У Києві викрили схему «відмивання» грошей від тіньового грального бізнесу. За рік від початку повномасштабного вторгнення рф зловмисники «відмили» майже 5 млрд грн.

Читайте також: Три тисячі вікон потребують заміни через ракетний удар по Львову. Першу сотню уже замонтували.

Та: У Львові облаштують укриття за типом ізраїльських безпечних кімнат. Перший такий тип укриття створять у Львові в будівлі громадського призначення на перехресті Стрийської – Наукової;

2. У Львові випала чотириденна норма опадів. Які наслідки негоди. Ливневі каналізації деяких будинків, кілька люків та колектор на просп. Чорновола – вул. Торф’яній не встигали прийняти такий об’єм води – у місті були зафіксовані підтоплення.

Читайте також: На вул. Торф’яній планують побудувати дублюючий колектор за близько 250 млн гривень. Виготовлення проєкту вже розпочали.

Та: У Європі вирує аномальна спека. Яка максимальна температура. У 16 містах Італії попереджають про «червоні» температурні показники. Також у Греції за останні дні температура повітря досягла 40 градусів за Цельсієм;

3. Міськрада не може сказати, скільки шкіл у Львові збудували протягом 5 років. Майже кожного тижня виконавчий комітет видає чимало містобудівних умов та обмежень на нове будівництво у Львові. Але, водночас львів’яни скаржаться, що у нових районах міста недостатня кількість навчальних закладів. До прикладу, мешканці Під Голоско провели збори на яких вимагали припинити масову забудову ЖК без будівництва закладів освіти.

Читайте також: Київ шостий рік поспіль не може знайти кошти на реконструкцію школи-привида на Подолі, яка не працює 13 років. Сам заклад – спеціалізований, з поглибленим вивченням англійської мови, був побудований у 1952-1954 роках;

4. На Львівщині електроенергія здорожчала на 69,7%. Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області підвищилися на 1,1%.

Читайте також: Вартість проїзду в Києві має бути 30 грн, але простіше зробити його безплатним, – Кандибор. «Cьогодні громадський транспорт у Києві має стільки проблем і викликів, що нам уже простіше зробити його безплатним. І, напевно, ми до цього й дійдемо. У нас тільки пільговиків понад 50% пасажирів», – сказав директор Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА.

Київ також планує придбати ще 100 тролейбусів і 114 автобусів.

5. У парку «Знесіння» у Львові облаштують інклюзивний майданчик. Для цього з міського бюджету виділили 1,5 млн грн.

Читайте також: У Дніпровському районі Києва невідомі пошкодили понад 100 дерев. Вони залили рідину, через що дерева почали засихати.

Та: На Позняках у Києві виросло бананове дерево. «Так що, Позняки – то не лише бетонні джунглі! Це чудовий приклад симбіозу мегаполісу і природи», – пише Дарницької РДА.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!