Данія першою в ЄС скасовує всі карантинні обмеження

2033 0
Covid-19 більше не становить серйозної загрози, стверджують в країні.

Уряд Данії ухвалив рішення скасувати всі карантинні обмеження, пов’язані з пандемією Covid-19. Відтак, рішення вступає в дію сьогодні, 10 вересня, повідомляє видання Politico.

Читайте також: Данія і Німеччина відкривають кордони для українців

Данські органи охорони здоров’я ухвалили таке рішення ще наприкінці серпня, заявивши, що здебільшого це пов’язано з успішною кампанією вакцинації в країні.

«Вакцини та великі зусилля громадян Данії протягом тривалого періоду стали основою того, що ми стаємо сильніші», - зазначив Міністр охорони здоров’я Данії Магнус Хойніке.

Відтак, тепер не потрібен буде Covid-перепустка, щоб зайти до ресторанів, спортивних центрів чи нічних клубів, а дітей не будуть відправляти зі шкіл у випадку, якщо вони контактували з носієм підтвердженого випадку Covid-19. Також офісні працівники зможуть повернутися до звичного місця роботи.

У виданні зазначили, що це останній крок серед рішень країни щодо пом’якшення пандемічних заходів, включно зі скасуванням вимоги носити маски у громадському транспорті.

Нагадаємо, що з 17 липня Данія внесла Україну до «жовтої» зони. Громадяни України мають подати лише  дійсний негативний  ПЦР  тест, який має бути зроблено не більше ніж за 72 годин до прибуття в країну, або тест на антиген за 48 годин.

По прибутті в Данію також необхідно здати тест. Якщо ви подорожуєте літаком, то здаєте тест безкоштовно одразу в аеропорту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!