Перейменування 5 станцій метро та візит високопосадовців із США. Головні події дня у Києві

762 0
Дайджест новин за 1 травня.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Перейменування

Завершено збір пропозицій щодо перейменування 5 станцій метро в Києві. Мова про станції: «Дружби народів», «Площа Льва Толстого», «Берестейська», «Мінська», «Героїв Дніпра». Подати пропозиції могли всі бажаючі. 

Далі буде рейтингове онлайн-голосування серед найпопулярніших варіантів по кожній станції. Після свій висновок зробить профільна комісія з перейменувань та ініціативи щодо зміни назв станцій метро винесуть на ухвалення Київської міської ради. 

Міжнародні відносини

Столицю з візитом відвідала спікер Палати представників США Ненсі Пелосі. Вона провела зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Він подякував Пелосі за підтримку нашої держави та наголосив на важливості звернення президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена до Конгресу щодо надання Україні фінансової допомоги в розмірі 33 млрд долл.

Київська область

На Київщині відновили роботу 223 приміські та міжміські автобусні маршрути загального користування, на яких задіяно близько 255 одиниць транспорту. 

Крім того, повністю або частково відновлено надання послуг з централізованого водопостачання у 119 населених пунктах області. Без централізованого водопостачання досі лише 4 населених пункти Іванківської громади, а саме: с. Джерела, с. Кухарі, с. Варівськ, с. Олізарівка.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!