Політична реклама

Для водіїв встановлять фіксовану плату за паркування

1164 0
Кабінет міністрів України затвердив порядок формування тарифів на послуги майданчиків для платного паркування транспортних засобів, завдяки чому тарифи стануть економічно обґрунтованими.

Про це заявив глава Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, - пише Експрес.

Попередній порядок, яким регулювалося це питання, мав рекомендаційний характер, тому деякі території, міста, встановили свої тарифи, які істотно відрізнялися один від одного, - сказав Темник.

Міністр додав, що тепер порядок формування тарифів буде обов'язковим для виконання.

Крім того, міністр поінформував про внесення змін до порядку надання пільг на паркування. Тепер пільгової паркуванням зможуть користуватися не тільки законодавчо визначені категорії інвалідів, а й транспортні засоби підприємств, установ, громадських організацій інвалідів, які перевозять інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату і мають на це відповідні документи Мінсоцполітики.

Глава Мінрегіону нагадав, що в Україні мають планується ввести адміністративну відповідальність для водіїв, які не платять за паркування або паркуються на місцях, призначених для транспорту інвалідів. За неоплату водіями паркування розмір штрафу становитиме від 136 до 204 гривень, за паркування на місцях для інвалідів - 255-306 гривень, за порушення вимог функціональності майданчиків - 204-510 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!