Дистанційне навчання у школах та «червона» зона у Львові. Головне за добу

5788 0
Коротко про головні новини за минулу добу.

Із 18 жовтня на тиждень учні 5-11 класи переходять на дистанційне навчання. Початкові класи та дошкілля наразі продовжують вчитися очно. Також з 14 числа хочуть зупинити всі масові розважальні заходи. 

Директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Орест Чемерис прогнозує входження Львівщини до «червоної» зони вже через тиждень. За останні тижні на Львівщині щодня госпіталізують 220-240 хворих із коронавірусною інфекцією. Станом на ранок 8 жовтня завантаженість ліжок у стаціонарах становить 53%. 

Читайте також: На Львівщині на шахті загинув гірник

У Львові демонтують радянський орден «Вітчизняна війна» із Марсового поля, що поблизу Личаківського кладовища. Також оголосять архітектурний конкурс, аби визначити, як надалі розвиватиметься ця територія. 

У Львові встановлять меморіальну таблицю Івану Вакарчуку. Він був видатним фізиком, ректором Львівського університету, ексміністром освіти. Меморіальну таблицю колишньому ректору Львівського університету встановлять на фасаді будинку №12 на вул. Михайла Драгоманова. У цій будівлі нині є фізичний факультет. 

Читайте також: Карпатсько-літературна одіссея горами, грибами і творчістю

Із понеділка, 11 жовтня, у Львові розпочнеться опалювальний сезон. За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, технічно будинки і об’єкти теплопостачання готові до подачі опалення. А суботу, 9 жовтня, оголосили робочим днем для управляючих компаній, щоб перевірити будинки.

Укрзалізниця запустить нові потяги міжнародного сполучення зі Львова до Перемишля. Також додаткові поїзди курсуватимуть через Львів за внутрішніми маршрутами, зокрема це потяг Маріуполь – Ворохта, час руху якого до Львова скоротиться на 7 годин. 

Читайте також: Vintage Festival та 50 історій скансену. Куди піти на вихідні у Львові

У клінічній лікарні швидкої медичної допомоги відкрили оновлену частину відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Блок на 30 ліжок для пацієнтів з політравмами обладнаний новітньою технікою.

Через реконструкцію вул. Степана Бандери з 14 жовтня на місяць для руху транспорту перекриють перехрестя з вул. Городоцькою на ділянці від вул. Тобілевича до пл. Кропивницького. На час робіт транспорт оминатиме закриту ділянку в напрямку до центру міста по вул. Тобілевича – вул. Федьковича, а в напрямку до Залізничного вокзалу – по вул. Короткій.

Читайте також: На Львівщині вперше реалізують шкільний громадський бюджет за моделлю ради Європи

Народного депутата від фракції «Слуга Народу» Руслана Стефанчука обрали головою Верховної Ради. До цього він обіймав посаду віцеспікера парламенту та був представником президента Володимира Зеленського у Раді. За таке рішення 8 жовтня проголосували 261 народних депутатів.

Більшість власників МАФів у Львові – це представники малого бізнесу. Майже 50% цього ринку – це підприємці, які мають лише один-три кіоски, а найбільші мережі тримають медійники, пекарі та тютюнники. Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Читайте також: Львів’ян просять допомогти сплести сітку для українських вояків

Під час саміту мерів у Києві, який відбувся 28 вересня, Tvoemisto.tv поспілкувалося з мером Тирани, столиці Албанії. За його каденції у місті впровадили чимало новаторських ініціатив, орієнтованих на молодь. Більше тут

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!