Де у Львові можуть розмістити біженців, план дій у разі вторгнення і проголошення Дня єдності. Головне

1692 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Mariana Vasylyk on Unsplash

Фото: Mariana Vasylyk on Unsplash

Від 14 лютого початкові та середні школи, також гуртки, секції, мистецькі школи у Львові повернулися до очного навчання. Всі інші обмеження у місті діятимуть ще упродовж наступного тижня.

У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії, зокрема прийняли рішення збільшити резерв крові, а міські лікарні забезпечені тримісячним запасом медикаментів та інших матеріалів на випадок надзвичайної ситуації. Також провели до відповідного рівня всі інженерні комунікації в медичних установах, забезпечили їх запасами води, дизель-генераторами. Більше тут

Читайте також: Перша допомога при епілептичному приступі

Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання. У середу на будинках в усіх населених пунктах мають підняти державний прапор, о 10:00 год пролунає гімн України, а іноземні дипломатичні представництва мають провести «іміджеві заходи» для єднання та підтримки України.

Читайте також: У Львові реорганізують рух на вулиці Федьковича 

У Державному департаменті США офіційно заявили про тимчасове переміщення посольства в Україні з Києва до Львова. Зазначимо, що ще три країни перенесли свої посольства у Львів, зокрема Австралія, Канаду і Німеччина. Крім того, розвідка країн-членів НАТО твердить, що на території України збільшилася кількість бойовиків, які підпорядковані російським спецслужбам. 

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького продовжує працювати в штатному режимі. Станом на сьогодні, за повідомленням пресслужби летовища, рейси відбуваються згідно з розкладом.

Читайте також: Олігархи та бізнесмени виїжджають з України чартерними рейсами

З 2018 до 2021 року показник виїзду трамваїв на маршрут значно зменшився – із 70% до 45%. Засновник ГО «За якісний транспорт», ексрадник міністра інфраструктури України. Святослав Товстига проаналізував, як їздили трамваї марки «Електрон» у 2017 – 2021 роках, за допомоги публічних даних.

З 14 лютого у Львові розпочали тестування режиму персоналізованого відкривання-закривання дверей у трамваях. Такий експеримент впровадили для економії витрат на опалення салонів трамвайних вагонів КТ4-D (3, 6) і марки «Електрон» (1, 2, 8) у холодний період. Триватиме тестування до кінця березня.

Читайте також: У Львові студенти вимагали відставки міністра освіти Сергія Шкарлета 

Через війну деякі консульства ще наприкінці січня заявили про евакуацію своїх дипломатів та їх сімей. Також було повідомлення і про те, що зі Львова виїжджають працівники Генконсульства Росії. Утім нині консульство працює, щоправда дехто скаржиться, що з ним немає контакту, а під будівлею збираються кількагодинні черги. Тvoemisto.tv з’ясувало, яка ситуація під стінами Російського консульства у Львові.

У випадку напливу біженців до Львова внаслідок загрози російського вторгнення для них готують окремі приміщення. Йдеться не лише про Львів, а й про Львівщину та загалом Захід України. 

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!