Ексдиректор Львівського бронетанкового заводу визнав, що не задекларував квартиру у Відні та фірму

2028 0
Справу передали до Вищого антикорупційного суду.
Фото: mind.kiev.ua

Фото: mind.kiev.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти колишнього директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа. Про це повідомляє пресслужба САП.

Читайте також: Львівський бронетанковий завод очолив колишній військовий

Зазначається, що Романа Тимківа підозрюють у кримінальному правопорушенні за ст. 366-1 Кримінального кодексу України, зокрема у внесенні недостовірних відомостей у деклараціях про доходи за 2016-2018 роки.

Як з’ясували детективи НАБУ, посадовець умисно не вказав  у деклараціях право користування квартирою у Відні (Австрія) вартістю 381 тис. євро, що належить його дружині. Також Роман Тимків «забув» вказати у деклараціях власну компанію, зареєстровану на території Белізу зі статутним капіталом 50 тис. доларів США

Роман Тимків визнав себе винним та погоджується сплатити штраф у розмірі 3500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім цього, ексдиректора Львівського бронетанкового заводу звинувачують у розтраті державних коштів під час закупівлі військового майна. Обидві справи слухатимуть у Вищому антикорупційному суді.

Читайте також: Львівський бронетанковий завод отримає 920 млн грн

Нагадаємо, 14 липня 2017 року НАБУ затримало директора заводу Романа Тимківа та його заступника за підозрою у махінаціях на 2,5 млн гривень. Цього ж дня бронетанковий завод мав відвідати тоді чинний президент України. Пізніше Петро Порошенко заявив, що за затриманими вели спостереження два місяці. Наступного дня суд в Києві взяв усіх затриманих під варту з можливістю внесення застави. Для Романа Тимківа ця сума становила два мільйони гривень. Згодом, за нього внесли заставу, і відпустили.

Пізніше також з’ясувалось, що керівник Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків здавав в оренду своєму підприємству два автомобілі та мотоцикл. 27 червня Солом’янський районний суд Києва відсторонив його на 2 місяці від посади, а у липні Міністерство оборони України виграло позов до Львівського бронетанкового заводу на стягнення 5,17 мільйона гривень за поставлені вживані двигуни. У серпні торік Роман Тимків повернувся на роботу, що викликало страйк працівників. Того ж дня його з посади звільнили та призначили керівником заводу кадрового військового Віктора Андрощука.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!