Біля озера в Шевченківському гаю у Львові встановили нову експозицію

1276 0
Нова експозиція передбачає рибальські знаряддя, які були здавна поширені на території України.
Фото: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Фото: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

У Львові в Шевченківському гаю встановили нову рибальську експозицію. Її розмістили біля озера, що на території музею. 

Джерело: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Нова експозиція передбачає рибальські знаряддя, які були здавна поширені на території України, серед них — верші, ятір, рибальська сіть, а ще, звичайно ж, човен.

«Рибальство — один з найдавніших та найпоширеніших видів народного промислу. Протягом довгого часу виробилися різноманітні способи та техніки лову риби. Широко використовували в минулому і сітчасті снасті різних видів, форм та розмірів:  «тканиця» («топтуха»),  «ковбеша» ( «ковбеня»),  «хватка»,  «сак»,  «підсак»,  «ситечко»,  «нерет»та інші. Більшість із них збереглися в традиційних риболовних місцевостях України до наших днів», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Коли у «Шевченківському гаю» добудують інформаційний центр

Нагадаємо, що у Львові в музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького реставрують храм святих Володимира і Ольги, який є реплікою церкви 1831 року з села Котань у Польщі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!