Блаженніший Святослав обговорить прощу до Софії Київської з Предстоятелем ПЦУ Епіфанієм

2023 0
До зустрічі голів українських церков офіційні коментарі не надаватимуться.
Фото: РІСУ

Фото: РІСУ

В УГКЦ відреагували на лист Почесного Патріарха Філарета, який закликав греко-католиків відмовитись від прощі та богослужіння в соборі Святої Софії в Києві. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Зараз остаточного рішення стосовно формату проведення громадою нашої Церкви богослужіння в Софійському соборі 7 квітня 2019 року не прийнято. У вирішенні цього питання УГКЦ керується нормами та вимогами державного законодавства та з повагою ставиться до почуттів наших православних братів», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: ПЦУ та УГКЦ домовились про спільну роботу у різних галузях

В департаменті інформації додають, що це питання обговорять глави УГКЦ та ПЦУ, що відбудеться після повернення Блаженнішого Святослава із закордонного відрядження.

Нагадаємо, учора зустріч предстоятеля ПЦУ Епіфанія та предстоятеля УГКЦ Святослава анонсувала прес-служба ПЦУ.

Раніше Почесний Патріарх Філарет закликав УГКЦ утриматись від прощі і літургії в соборі Святої Софії Київської, аби не посилювати протистояння між православними.

Обидві сторони зазначають, що до часу обговорення очільниками Церков існуючих питань офіційні коментарі не надаватимуться.

ТЕГИ: УГКЦ, пцу

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!