Хто у Львові не платитиме оренду за землю

2783 0
Депутати Львівської міськради ухвалили рішення про звільнення релігійних громад, благодійних організацій, навчальних закладів та підприємств від орендної плати за землю. Рішення підтримали 58 депутатів.
фото: kazpravda.kz

фото: kazpravda.kz

Як повідомляє Погляд, міська рада також звільнила релігійні організації від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У перелік тих, хто звільняються від сплати податку, увійшли 9 організацій. Пільги стосуються тих приміщень, які використовуються організаціями з метою одержання доходів. Серед організацій - п’ять Згромаджень сестер, Провінція Пресвятої Тройці Сестер Чину, Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ, Монастир дочок Марії помічниці Християн Східного обряду та релігійна громада Римсько-католицької Церкви парафії святого Антонія у Личаківському районі Львова.

Пільги з орендної плати за землю поширюються на десять громад та організацій: релігійну громаду Святого Духа УГКЦ, Монастир Чину Оріоністів, парафію Зіслання Святого Духа, місію «Центр студентського капеланства», релігійну громаду УПЦ КП парафії Вознесіння Господнього, релігійну громаду Римсько-католицької Церкви, храм Святого Володимира та Ольги УГКЦ, навчально-реабілітаційний центр «Джерело», приватне підприємство «Грааль ДЛП-12» та вищий навчальний заклад «Львівський кооперативний коледж економіки і права».

Крім цього, депутати вирішили доопрацювати питання про звільнення комунальних підприємств від сплати земельного податку на 2015 рік. За словами міського голови Андрія Садового, «земельні пільги» для комунальників розглядатимуть на наступній сесії. Йдеться про ЛКП «Львівводоканал», «Львівтеплоенерго», «Залізничнетеплоенерго», «Львівелектротранс» та «Львівспецкомунтранс».

«Взяти хоча б «Львівводоканал». Кожного місяця зростає ціна електроенергії, а це левова частка у тарифі на водопостачання. Ми не можемо корегувати ціну – підприємство фактично працює у збиток. Якщо ми ще позбавимо його можливості мати пільги по землі, то просто заганяємо його у тупик», - зазначив міський голова. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!