Із першого липня у Львові зміниться нумерація тролейбусів. Інфографіка

8205 1
До нинішніх номерів додадуть число 20.
ілюстративне фото: Андрій Бойко

ілюстративне фото: Андрій Бойко

Із 1 липня у Львові змінять нумерацію тролейбусів. Згодом планують замінити нумерацію усього громадського транспорту.

Як пояснював раніше директор департаменту ЖКГ ЛМР Андрій Білий, номери повинні мати маршрути, а не види транспорту. Тому до нинішніх номерів тролейбусних маршрутів додадуть число 20. Тож із 1 липня номери змінять таким чином:

Другий етап, під час якого змінюватимуть нумерацію автобусів, розпочнеться після впровадження електронного квитка та оптимізації маршрутної мережі. Ця нумерація має починатися від 40-ка.

Читайте також: Львів планує купити 100 нових тролейбусів із автономним ходом

На думку керівника відділу розвитку ЛКП «Львівелектротранс» Ігоря Могили, оптимізація номерів тролейбусів дозволить швидко замінити транспорт на маршруті, наприклад, під час реконструкції вулиці.

«Ремонтується якась ділянка вулиці, де неможливий проїзд тролейбусів, то на цей же маршрут із таким самим номером може виїхати автобус. І пасажири не відчують різниці», – каже Ігор Могила.

Читайте також: (Не) довести Львів до межі. Навіщо місту План сталої мобільності

Нагадаємо, зміну нумерації маршрутів транспорту у Львові анонсували ще торік. Зміну нумерації також передбачили у короткостроковому Плані дій розвитку громадського транспорту у Львові.

Інфографіка: Марія Стахів


Читайте також:
8 Липня, 2019 12:07
Галина Яківна Змінити нумерацію будь-якого транспорту можна, але коли в район вулиць Дж.Вашингтона, Пасічної буде запущено хоч-би тролейбусна гілка, якщо керівництво міста неспроможне пустити сюди трамвайне сполучення, за яке мова йде десятками років?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!