Кого братимуть на військовий облік, погода на тиждень та штормове попередження у Карпатах. Головне

1379 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сьогодні у Львові відзначатимуть 100-ліття від дня народження всесвітньо відомого скульптора і графіка Михайла Дзиндри. На фасаді Ратуші покажуть 3D-мапінг. Задля цього вимкнуть вуличне освітлення і припинять рух трамваїв. 

У Львові передають морозяну погоду протягом тижня, зокрема температура вночі сягатиме до 18 градусів морозу. Часом у місті падатиме мокрий сніг та буде ожеледиця. Більше про погоду тут

Читайте також: Що відомо про палац дідуся Шептицького, де знімали «Каву з кардамоном»

У Карпатах оголосили штормове попередження і високу сніголавинну небезпеку. Відтак, від походів у гори наразі радять утриматися.

Учора вночі, 26 грудня, на головному залізничному вокзалі у Львові виникла пожежа у пасажирському вагоні потяга. На момент прибуття рятувальників вагон вже відчепили від потяга, внаслідок займання постраждалих немає.

Читайте також: Львівські рапіристи здобули золото і срібло на змаганнях з фехтування 

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснив, що бустерна доза вакцини проти коронавірусу потрібна для посилення ефективності від вакцинації, а додаткова доза – для убезпечення хворих, яких не захистили дві дози.

На військовий облік братимуть також вагітних жінок і матерів з малими дітьми. Як і у випадку чоловіків, для жінок враховуватиметься стан здоров’я людини та її сімейні обставини. У ЗСУ пояснили, що ніяких змін зі взяттям на військовий облік у житті жінок не буде. 

Читайте також: У Львові на площі Маланюка відкрили нові Різдвяну локацію. Фото, відео 

У Львові в підвалі будинку на вул. Замарстинівській, 51 – Хімічній, 2 знайшли імовірні рештки млина, який є пам’яткою, ранішою за XV ст. Такі ж мають навіть не всі кам’яниці на площі Ринок. 

У Львові просять допомогти 27-річному Назарію Гусакову зі СМА, який постійно мусить проходити курс підтримуючої терапії. Додамо, що Назар відстоює ідею соціального таксі, яке працює у Європі, та перші навчальні курси для водіїв на низькопідлоговому громадському транспорті. 

Читайте також: Як вберегтися від травмування взимку. Поради МОЗ

Через сильний снігопад і мороз львів'ян просять повідомляти про факти та місця перебування бездомних осіб, які потребують допомоги за тел: 233 14 79; 233 10 49 або на «гарячу лінію»: 15−80. 

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!