Київ

Коли краще не йти в укриття. Кличко озвучив рекомендації киянам у разі повітряної тривоги

805 0
У разі обстрілу балістичними ракетами часу бігти в укриття може не бути
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Міський голова Віталій звернувся до киян з рекомендацією залишатися вдома за двома стінами у разі, коли неможливо швидко дістатися до укриття. Про це він заявив після засідання столичної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

«Хочу звернутися до мешканців столиці. Ворог зараз обстрілює столицю балістичними ракетами. Коли тривога може пролунати  за лічені хвилини. Якщо ви розумієте, що так швидко не дійдете до укриття, дотримуйтеся правила двох стін у помешканні», - сказав Кличко.

Нагадаємо, Кличко наголосив, що відповідальність за облаштування і належне функціонування укриттів була покладена на голів РДА - людей, призначених президентом. Найближчим часом міська влада підіб’є підсумки використання коштів на облаштування укриттів. І за результатами перевірки можуть бути подані звернення до Президента на відсторонення чи звільнення глав районів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський, який перебуває у Молдові на саміті Європейської політичної спільноти, прокоментував ситуацію із загибеллю двох жінок та дитини, які не змогли потрапити у сховище, через те, що воно було під замком.

«Відповідатимуть всі, реакція буде тверда. Повернусь, мені покажуть деталі, буду розбиратись в ситуації... Відповідатимуть дуже конкретні люди. Люди будуть відповідати за те, що хтось втратив можливість попасти в бомбосховище і загинув. Нам росії мало, але бачте у нас є ще вороги внутрішні... Сказав би так, може бути нокаут», – прокоментував Зеленський.

Як повідомлялось, мер Києва Віталій Кличко звернувся до президента та уряду з проханням звільнити голову адміністрації Дмитра Ратнікова.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!