Київ

Команда з КПІ створила ШІ-застосунок, який навчає дітей мови жестів

354 0
Застосунок також може виконувати роль голосового перекладача завдяки вмінню розпізнавати й озвучувати жести

Команда з КПІ ім. Ігоря Сікорського з проєктом ConnectAbility створила застосунок на основі штучного інтелекту, що навчає мови жестів дітей із порушенням слуху. Про це повідомили у МОН.

Цей проєкт переміг на національному етапі міжнародного хакатону Teens in AI. Друге місце зайняла команда BrAInly Squad із проєктом wAIrriorMind, яка розробила AI-психолога для військових і ветеранів, що аналізує емоційний стан людини за її відповідями та фізичними показниками, а також надає рекомендації для поліпшення стану.

Третє місце дісталося команді ORTificial Intelligence із проєктом Fluentfingers, які розробили платформу для школярів із порушенням слуху, яка перекладає навчальний аудіоконтент на жестову мову. Розробка є особливо цінною в умовах дистанційного навчання.

Згодом проєкт ConnectAbility візьме участь у відборі на міжнародний етап хакатону. До фіналу конкурсу увійде лише 5 команд, які оберуть серед фіналістів із понад 40 країн.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ, КПІ, ШІ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!