Контррозвідники Львівщини викрили колаборантів, що воювали на боці росіян

689 0
За державну зраду відповідатимуть перед законом ще двоє поплічників ворога.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Контррозвідники Львівщини зібрали докази вини у державній зраді чергових прихильників окупаційного режиму, які брали активну участь у бойових діях проти України. За даними слідства, поплічниками є двоє громадян України, які добровільно вступили до лав підконтрольної загарбникам «народної міліції л/днр».

Джерело: управління СБУ у Львівській області

Один з чоловіків ще з 2015 року виконував злочинні накази окупантів, пов’язані з захопленням територій України, активно брав участь у бойових діях та обстрілював позицій Сил оборони у Маріуполі. Інший проявився в лютому 2022 року – 25-річний мешканець Луганщини добровільно «присягнув на вірність» окупанту та проходив службу у стрілецькому полку «народної міліції» так званої «лнр», де виконував обов’язки снайпера.

Читайте також: Обшуки СБУ в церкві мп у Львові. Що виявили правоохоронці

Їх затримали на початку вересня 2022 року під час контрнаступу та звільнення Харківської області та судитимуть за:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);
  • ч. 2 ст. 260 (створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України.

 

Нагадаємо, що напередодні Служба безпеки України викрила співробітника «Укрзалізниці», який працював на російську ФСБ та корегував ракетні удари по Києву. Окрім цього, на Львівщині СБУ викрила ще одного посібника ворога, який поширював наративи кремлівської пропаганди та дискредитував Збройні Сили України. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!