Київ

Kyiv City Express таки запустить маршрут Київ-Вишгород, є рішення суду

1013 0
Маршрут задумували для створення єдиного логістичного простору, який охоплює 20 залізничних станцій між Києвом та містами-супутниками
Фото: Олександр Кубраков

Фото: Олександр Кубраков

Суд повернув у власність ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» локомотивне депо. Це дозволить створити маршрут Київ-Вишгород в рамках Kyiv City Express. Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

«Працюємо над створенням нового маршруту в рамках Kyiv City Express – Київ-Вишгород. Це стало можливим завдяки важливому судовому рішенню про повернення у власність ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» нерухомого майна. Йдеться про локомотивне депо, будинок служби колії та інше майно», - зазначив міністр.

Кубраков розповів, що наприкінці 2021 року на ці обʼєкти на підставі підроблених документів на підставні фірми було зареєстровано право власності. Після – це майно було незаконно перепродане кілька разів.

«Сьогодні можу констатувати: ми захистили право на розвиток приміського пасажирського сполучення в столиці і він продовжуватиметься. Вважаю, що на сьогодні це один з найуспішніших транспортних проєктів. Ми задумували його для створення єдиного логістичного простору, який охоплює 20 залізничних станцій між Києвом та містами-супутниками», - заявив Кубраков.

Нагадаємо, офіційно Kyiv City Express вже під час повномасштабного вторгнення – 21 березня 2022 року, від запуску човникових рейсів Дарниця – Святошин. Тоді це була чи не єдина гарантована можливість пересування між берегами Києва, можливість дістатися до евакуаційних рейсів на Центральному вокзалі. Загальна кількість перевезених пасажирів з моменту запуску складає майже 4 мільйони людей.

Про плани «Укрзалізниці» запустити швидкісну електричку у Вишгород з Києва стало відомо наприкінці 2021 року. Для цього необхідно провести електрифікацію колій.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!