Київ

Київрада звернулась до Зеленського з вимогою не намагатися зняти Кличка з посади голови КМДА

972 0
Кличко наголосив, що 90% повноважень міської адміністрації — це повноваження органів місцевого самоврядування і вони не можуть бути делеговані іншим органами влади

Київрада ухвалила звернення до Президента, парламенту та уряду з вимогою забезпечити баланс влади у столиці і залишити посаду голови КМДА за міським головою, а також повернути йому право подавати кандидатури на посади голів РДА. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Київрада ухвалила звернення до Президента, парламенту та уряду з вимогою дотримуватися Конституційних гарантій прав місцевого самоврядування. А саме — щоб виконавчий орган Київради очолював обраний міський голова, як це є за законом про столицю і рішенням Конституційного Суду 2001 року», - зазначив він. 

Кличко наголосив, що 90% повноважень міської адміністрації — це повноваження органів місцевого самоврядування і вони не можуть бути делеговані іншим органами влади.

У цьому ж зверненні йдеться і про повернення міському голові права подавати кандидатури на призначення та звільнення голів районів міста Києва.  

«Нині ж ситуація така, що повноваження в одних, а відповідальність тільки на мері міста. В результаті цього ми вже бачимо ознаки розбалансування влади і внесення хаосу в управління столицею. І це тривожні дзвіночки для всієї країни», - сказав Кличко.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела писали, що після загибелі людей біля закритого укриття у Деснянському районі Офіс президента нібито планує «поставити свою людину» на місце Кличка в Київську міську державну адміністрацію. Найбільш імовірним кандидатом називають міністрв з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна. 

Перед цим очільники столичних районних державних адміністрацій, призначені ОП, закликали Кличка відмовитись від посади голови Київської міської державної адміністрації.

Водночас усі звинувачення в упередженості стосовно Кличка в Офісі президента заперечують. 

Нагадаємо, Кличко заявив, що його фактично позбавляють важелів управлінні містом, тому Київрада звернеться до президента з проханням повернути право меру подавати кандидатури на призначення та звільнення голів районів столиці. Він також звернеться до СБУ щодо дій голів районів. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!