Інсталяція з квітів «Привид Києва» потрапила до Національного реєстру рекордів України

1277 0
Площа цього квітника становить 150 кв. м, складається він з 23,5 тисяч квітів.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Інсталяцію з квітів «Привид Києва», створену в Подільському районі столиці на вулиці Олени Теліги, внесли до Національного реєстру рекордів України в номінації «Найбільша квітково-патріотична композиція». Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко. 

«У цей складний для нашої країни час ми не забуваємо про охайний і гарний вигляд наших вулиць, парків та скверів. Київ завжди був зеленим містом. Містом парків. І ми продовжуємо його таким робити. Цієї весни в різних районах Києва з квітів створили близько трьох десятків патріотичних композицій. Я вдячний працівникам «Київзеленбуду», які облаштували ці локації, що символізують героїзм та незламність українців у боротьбі за нашу державу», – говорить він.

Загалом для створення патріотичних композицій у Києві висадили 320 тисяч квітів. 

Одна з цих – композиція у вигляді легендарного «Привида Києва» у Подільському районі. Площа цього квітника становить 150 кв. м, складається він з 23,5 тисяч квітів. Саме ця композиція внесена до Національного реєстру рекордів України в номінації «Найбільша квітково-патріотична композиція». 

Читайте також: В столиці відремонтують Київський фунікулер 

Нагадаємо, у різних частинах міста поступово з’являються патріотичні квітники. Так, на площі біля Деснянської районної державної адміністрації відкрили квітник, на якому зображений найбільший та найпотужніший у світі український транспортний літак «Мрія», знищений наприкінці лютого російськими окупантами. 

Крім того, у Дніпровському районі міста з’явилась квіткова композиція у вигляді знаменитої марки з зображенням українського військового на фоні російського корабля біля станції метро «Лівобережна».

Також у Солом’янському районі Києва створили квіткову композицію «Київська Мадонна в метро». Розташована вона в межах транспортної розв’язки на вулиці Гетьмана.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!