«Київтеплоенерго» подало до суду на Держаудитслужбу через порушення під час перевірок

757 0
Фахівці Держаудитслужби провели щорічний аудит КП «Київтеплоенерго», однак у підприємстві кажуть, що аудитори порушили регламент перевірки.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Київський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі за позовом комунального підприємства «Київтеплоенерго» до Державної аудиторської служби України. Як зазначають у КП «Київтеплоенерго», висновки аудиту діяльності КП є необґрунтованими, а в їх основі – не аналіз документації чи фактичної роботи, а суб’єктивні оцінки, що не підтверджені документально, зокрема, взяті з медіа джерел.

«Також Держаудитслужба свідомо позбавила «Київтеплоенерго» можливості надати фахові пояснення та коментарі, чим грубо порушила порядок проведення державного фінансового контролю. Це відбувається на тлі постійних ворожих обстрілів енергетичних об’єктів та ризиків, у яких щодня доводиться працювати колективу «Київтеплоенерго», – повідомляють у підприємстві.

Читайте також: Київрада затвердила схему теплопостачання до 2030 року

У «Київтеплоенерго» зазначають, що аудит, за 2021 році, був призупинений Держаудитслужбою після запровадження в Україні воєнного стану та відтермінований до його скасування. Напередодні щорічної оцінки діяльності аудиторів, без повідомлення про поновлення процедури перевірки, фахівці Держаудитслужби підготували та направили до «Київтеплоенерго» звіт про аудит, порушивши регламент перевірки.

«Для проведення перевірки «Київтеплоенерго» в повному обсязі надало аудиторам запитувану інформацію, доступ до документації, можливість працювати безпосередньо на енергооб’єктах. Однак ігнорування об’єктивних фактів та пояснень, призвело до того, що висновок аудиту є вкрай необґрунтованим, містить низку суб’єктивних та упереджених оцінок», – зауважують у підприємстві.

Серед звинувачень держаудиторів нібито не заміна столичних мереж та використання комунальним підприємством коштів із державного бюджету.

Читайте також: у «Київтеплоенерго» розповіли, як нараховували за тепло у зимові місяці

Також у звіті аудитори пропонували «Київтеплоенерго» перетворити спортивний зал на одній із ТЕЦ (збудований ще разом зі станцією для працівників) на аналог закладу із мережі фітнес-клубів із вільним доступом для всіх охочих. Представники Держаудитслужби мотивують це можливістю отримання прибутку. У підприємстві обурені такою пропозицією, оскільки ТЕЦ та її територія – об’єкти підвищеної небезпеки з особливим режимом доступу та перебування там, особливо зараз, коли для російського агресора вони є головною ціллю. І в мирний час проходити та постійно перебувати на теплоелектроцентралі, де безперервно працює потужне обладнання, може лише спеціально навчений персонал.

Отож, у «Київтеплоенерго» наголошують, що Держаудитслужба перетворила об’єктивну та неупереджену перевірку на свідому спробу дискредитувати роботу багатотисячного колективу та зазначають, що підприємство готується відстоювати свої права у судовому порядку.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!