Лікарні Львівщини отримали мобільний рентген-апарат і захисні костюми

2335 0
Надіслати більше костюмів біозахисту обіцяють і в Міністерстві охорони здоров'я.
Фото: NNS

Фото: NNS

13 лікарень Львівської області отримали медичне обладнання та захисні костюми від групи «Нафтогаз». Про це повідомляє Львівська обласна рада.

Ідеться про мобільний цифровий рентген-апарат, чотири комплекти обладнання для проведення ультразвукової діагностики (УЗД), 23 монітори пацієнта та 34 880 одноразових захисних костюми для медперсоналу.

Читайте також: «Не маємо права захворіти», – медик швидкої допомоги розповіла про виїзди до хворих на Covid-19

Так, Львівська обласна клінічна інфекційна лікарня отримала рентген-апарат, УЗД-обладнання та монітори пацієнта.

Центр легеневого здоров'я, 8-ма міська клінічна лікарня та госпіталь ветеранів війни і репресованих отримали захисні костюми та медичне обладнання.

«Хоча ми на сьогодні забезпечені і костюмами, і респіраторами, і деззасобами, але ми не знаємо, скільки триватиме ця пандемія. Передбачаємо, що захворюваність триватиме ще щонайменше 2-3 місяці. Тож допомога слушна», – прокоментував гендиректор ЦЛЗ Любомир Рак.

Окрім того, благодійна допомога надійшла до Городоцької, Мостиської, Яворівської, Самбірської, Дрогобицької, Стрийської, Миколаївської та Жидачівської центральних районних лікарень і КНП «Дрогобицька міська лікарня №1».

Читайте також: Головне питання або Чи достатньо захищені львівські медики від Covid-19

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу МОЗ повідомив, що завтра, 18 травня, почнеться розподіл між регіонами костюмів біозахисту для медиків від МОЗ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!