Лікування українців за кордоном МОЗ фінансуватиме заздалегідь

2372 0
Українцям, яким потрібне термінове лікування за кордоном, на яке держава виділяє кошти, не доведеться чекати, доки гроші надійдуть. Зміну в системі фінансування готують у МОЗ та Мінфіні.
expres.ua

expres.ua

У Міністерстві охорони здоров’я працює Комісія, яка приймає документи пацієнтів щодо лікування за кордоном та визначає, кому його профінансує держава. «Зазвичай гроші на лікування за кордоном перераховувалися МОЗ рівними траншами тричі на рік, що означає, що групи пацієнтів відправлялися також тричі на рік відповідно не до їх стану, а до надходження коштів», - пояснюють у спільній заяві МОЗ та Мінфіну.

Із березня 2017-го року систему фінансування хочуть змінити: кошти на лікування пацієнтів перераховуватимуть однією сумою на початку року, щоб хворих можна було відправляти відразу ж після прийняття рішення Комісією. Це означає, що пацієнти зможуть виїхати на лікування саме тоді, коли вони цього потребують. Крім того, в уряді обговорюють ідею створення Резервного фонду, який дозволить швидко реагувати, коли хворий перебуває в критичному стані й потребує термінового лікування за кордоном.

Читайте також: Сімейний лікар по-новому: 19 найпоширеніших запитань до МОЗ та відповіді на них

21-го січня, у МОЗ відбулося екстрене засідання, на якому уточнили й опрацювали списки пацієнтів, які потребують лікування за кордоном, зв’язалися з лікуючими лікарями, місцевими управліннями і департаментами охорони здоров’я для вирішення усіх формальних питань.

Сьогодні, 23-го січня, відбудеться зустріч представників Міністерства охорони здоров’я та Міністерства фінансів, які тримають дане питання на контролі.

Нагадаємо, лікування за кордоном держава фінансуватиме тим пацієнтам, чию хворобу не лікують в Україні, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану чи місця проживання.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!