Ліквідація наслідків ракетних обстрілів та новий графік роботи метро. Головні події дня у Києві

951 0
Дайджест новин за 6 червня.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Безпекова ситуація

Протягом дня фахівці продовжували працювати на місцях, які  5 червня зазнали російського ракетного обстрілу. «Щодо вчорашніх вранішніх вибухів у Дарницькому та Дніпровському районах столиці. На даний момент жертв у результаті ракетних ударів по об’єктах інфраструктури немає. Одну постраждалу особу госпіталізували. Служби ще працюють на місцях, що зазнали атаки», – говорив зранку перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Транспорт

У столичному метрополітені інтервал руху поїздів скоротили. У пікові години він становитиме 4-5 хвилин, у міжпікові − 8-10 хвилин. 

Додамо, що поїзди метрополітену курсують без зупинки на станціях «Хрещатик», «Дніпро», «Гідропарк», «Майдан Незалежності». Зачинено пересадочний вузол «Хрещатик»-«Майдан Незалежності». У разі повітряної тривоги рух наземними ділянками метрополітену призупиняється.

Міжміське сполучення

Між Ірпенем та Києвом планують збудувати тролейбусну лінію, щоб покращити транспортне сполучення. Тролейбуси будуть курсувати з передмістя до станції метро «Академмістечко». 

Внаслідок цього їздити на роботу, на навчання, отримувати адміністративні послуги, приїздити на відпочинок в столицю з західного передмістя буде значно зручніше. 

Правопорушення

Затримали мешканця столиці, який організував незаконне переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України. Згідно із матеріалами кримінального провадження, 41-річний чоловік організував незаконний перетин державного кордону для чоловіків, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії правового режиму воєнного стану. Свої послуги зловмисник оцінював у розмірі від 3000 до 5000 долл з людини.

Зокрема встановлено, що чоловік збирався переправити через державний кордон України з Польщею громадянина призовного віку. Так, зустрівшись із ним на території міста Львова, зловмисник отримав грошові кошти у загальному розмірі 110 тис грн. Одразу після отримання грошових коштів чоловіка затримали. 

Київська область

У Макарові, Бородянці та Димері 8 червня розпочинають роботу аналітично-інформаційні центри. У центрах громадяни зможуть отримати інформаційну та методичну допомогу з питань відновлення життєдіяльності населених пунктів.

У Макарові центр працюватиме за адресою: вул. Ростовського, 30. Час роботи: 11:00-13:00. У Бородянці функціонуватиме окремий вагончик за адресою пл. Шевченка. Час роботи: 13:30-15:30. У Димері центр працюватиме в приміщенні музичної школи за адресою: вул. Соборна, 18. Час роботи: 16:00-17:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!