Київ

Літо в Києві стало одним з найтепліших за останні більш ніж 140 років

773 0
Найбільше відхилення від кліматичної норми було в серпні.

Середня температура повітря цього літа в Києві становила +21,6 ºС, що на 1,2 ºС вище за кліматичну норму. Про повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Це літо — шосте серед найтепліших у столиці з 1881 року. Найбільше відхилення від кліматичної норми було в серпні.

Найхолодніше було 4 червня, коли температура під ранок опустилася до +7,9 °С, а найспекотнішим та рекордним виявилося 29 серпня, коли температура після полудня піднялась до +35,9 °С.

За літо в Києві було 13 температурних рекордів, один з них у червні, всі інші — в серпні. Кількість опадів за літо на проспекті Науки становила 242 мм, або 122% кліматичної норми. Найбільше їх випало в липні — дві місячні норми.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: погода, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!