Львів може отримати ділянку під будівництво конгрес-холу в центрі міста

4920 0
Йдеться про територію обмежену вул. Городоцькою, вул. Т. Шевченка, вул. Ярослава Мудрого. Нині там розташовані занедбані будівлі Міноборони.

Львів приймає у власність територію військового містечка № 7 на вулицях Городоцька, 40 та Тараса Шевченка, 1, 3,6. Там планують звести конгрес-хол, музей, адмінбудівлю мерії і облаштувати один з найбільших паркінгів у місті. Міська рада підготувала проєкт ухвали «Про надання згоди на прийняття у власність Львівської міської територіальної громади військового містечка № 7 на вулицях Городоцька, 40 та Т. Шевченка, 1, 3, 5».

Завтра, 17 червня, його запропонують на розгляд депутатам. Ця ухвала дасть старт передачі 8 га державної землі у комунальну власність. Йдеться про територію обмежену вул. Городоцькою, вул. Тараса Шевченка, вул. Ярослава Мудрого. Нині там розташовані занедбані будівлі Міноборони.

Читайте також: Поблизу Львова планують облаштувати найбільший розважальний парк у Східній Європі

Цю територію місто отримує за мемурандумом, який уклало із Міноборони ще у 2015 році. Тоді Львів узяв на баланс 103 «кечівські» будинки, які були занедбані. Заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач каже, що місто вклало у ремонт цих будинків понад 150 мільйонів гривень. 

Наразі ж більша частина військового містечка пустує. Активно використовують лише кілька будівель, де працює військова служба правопорядку. Військовим місто готове запропонувати альтернативу.

У квітні цього року Львів напрацював концепцію розвитку території між вулицями Городоцькою та Шевченка. А також на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про проведення міжнародного архітектурного конкурсу на розробку проєкту розвитку території. Там має бути виключно громадська забудова. Окрім конгрес-холу, на цій території заплановані мистецькі комплекси, концертна зала, музей, адміністративні будівлі та освітньо-наукові будівлі, а ще міський парк і 2 міські площі – одна відразу позаду церкви Анни.

Як раніше повідомляв головний архітектор Львова, на території військового містечка є цінна історична забудова, її можливо вдасться зберегти. Також там планують сформувати велику зелену зону, облаштувати громадські простори.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!