Львів посів призове місце на міжнародному конкурсі «Європейська столиця інновацій»

778 0
Перше місце зайняв Лісабон, а друге – Варшава.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Відбувся міжнародний конкурс «Європейська столиця інновацій». Львів посів третє місце. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

«Ще не перше місце, але ми точно рухаємо у правильному напрямку. Вітаємо Лісабон з першим та Варшаву з з другим результатом! Дякую усіх команді, яка працювала останні кілька місяців над заявкою та гідним представленням Львова!», – йдеться у повідомленні мера. 

Окрім відзнаки, Львів отримає грошовий приз розміром 100 тисяч євро, які планують використати на створення Екселенс-центру у сфері мед-тех у Львові на базі UNBROKEN. Це даасть змогу створювати ще більше винаходів для допомоги пораненим Героям.

Що таке The European Capital of Innovation Awards (Європейська столиця інновацій)?

Це нагорода, яку присуджують європейським містам, що найкраще впроваджують інновації та технології у проектах місцевого рівня, а також є прикладом для наслідування для інших міст. Мета конкурсу – підтримати міста, що використовують новітні технології та інноваційні рішення, щоб вирішувати соціальні та економічні проблеми, а також покращувати добробут своїх мешканців. Крім цього, конкурс допомагає встановити зв'язки між містами та обмінюватися досвідом у сфері інновацій.

Премія була заснована у 2014 році та щорічно організовується Європейською Радою Інновацій.

Що дасть перемога та статус фіналіста «Європейської столиці інновацій»?

Насамперед кошти. Вони надаються для реалізації нових проектів міста з використанням інноваційних технологій. Окрім цього, міста також отримають можливість представити себе перед міжнародними колегами та привернути увагу іноземних інвесторів і партнерів.

Якщо Львів переможе та отримає статус «Європейської столиці інновацій», то це дасть нам інвестиційну привабливість та видимість на міжнародній арені, як центру інновацій та розвитку освіти. Такий титул принесе чимало нових контактів та дасть змогу зарекомендувати себе, як потужного міста-партнера для співпраці.

Для Європейського Союзу ключовою є співпраця та обмін досвідом. Це стосується різноманітних програм, в тому числі тих, котрі мають фінансування проектів. Тож статус «Європейської столиці інновацій» допоможе привабити таких партнерів для участі в проектах Європейського Союзу, що у свою чергу допоможе залучити кошти для розвитку міста.

Нагадаємо, заявку на участь у цьому конкурсі Львівське бюро євроінтеграції подало у червні 2023 року.

Тетяна Дзяма

________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!