Львівщина втратила у бою з росіянами ще п’ятьох Героїв

3597 0
П'ятеро воїнів полягли за Україну у боротьбі з росіянами.

Захищаючи Україну, загинули молодший сержант Іван Яз і сержант Іван Комарницький з міста Трускавця на Львівщині. Вони полягли під час бойових дій на Миколаївщині.

Окрім цього, у бою за Україну від рук російських окупантів загинув 53-річний житель села Чолгині на Львівщині, боєць 24 окремої механізованої бригади ім. короля Данила, старший солдат Ярослав Середа.

Читайте також: В бою за Україну загинув 36-річний герой зі Львівщини Сергій Дякунович

Він народився 5 грудня 1968 року у селі Прилбичах, випускник сільської школи, опісля вступив в Новояворівське училище. Пізніше проходив службу у внутрішніх військах. У 1992 році одружився, разом із дружиною Надією виховував троє дітей. Багато років свого життя Ярослав працював будівельником.

Український захисник з перших днів вторгнення росії в Україну брав участь у захисті її кордонів у складі 24 ОМБр імені короля Данила. Захищаючи наш спокій, 11 вересня 2022 року, його життя обірвалося. У захисника залишилися дружина Надія, діти – Микола, Андрій та Катерина, онук Святик, невістка Анастасія, брати – Михайло, Роман, Ігор, сестри – Марія та Галина.

Також на війні з росією загинув 37-річний мешканець Стрия Костянтин Степанов, гранатометник механізованого відділення батальйону військової частини. Із перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист України. Загинув на Харківщині під час виконання бойового завдання.

Без батька залишилося троє маленьких дітей. 

У бою з російськими окупантами загинув Андрій Голиш, 1977 року народження з Червонограда.

«Знову сумні звістки з фронту… Наша громада втратила на війні ще одного Захисника – в бою з російськими окупантами загинув Голиш Андрій Степанович, 1977 року народження… Розділяємо біль і смуток з рідними та близькими Героя…» йдеться у повідомленні Червоноградської міськради.

 Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Ольга Коваль

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!