Львівська область очолила рейтинг євроінтеграції регіонів України

2549 0
До трійки лідерів увійшли Львівська, Івано-Франківська та Вінницька області, однак і вони далекі від ідеального стану справ – досягнули показника трохи більшого половини від усіх індикаторів.
Скрін зроблений з дослідження «Євромапа України. Рейтинг європейської інтеграції областей»

Скрін зроблений з дослідження «Євромапа України. Рейтинг європейської інтеграції областей»

Львівська область – лідер рейтингу євроінтеграції регіонів України. Дані містяться у дослідженні «Євромапа України», який підготовлений аналітичним Центром «Нова Європа».

Це вже другий щорічний рейтинг, підготовлений Центром.

Як зазначається у дослідженні, рейтинг складений на основі відповідності до індикаторів, які, на думку Центру, найбільш виразно відображають динаміку зближення окремих регіонів країни з ЄС.

Зазначається, що оцінка здійснювалась у восьми сферах за 34 індикаторами. Індикатори, своєю чергою, було поділено на три групи залежно від їхньої ваги, тобто важливості для оцінки наближеності тієї чи іншої області до стандартів та найкращих практик держав-членів ЄС. Індикатори, що мають найбільше значення, оцінювались у 10 балів, середнє – у 7 балів, найменше – у 5 балів.

Серед того, що оцінювалося – економічна інтеграція, інфраструктура, локальна демократія, екологічна та енергетична політика, гендерна рівність тощо.

Читайте також: Львів не може бути глобальним і містечковим водночас. Пекар у влозі Рущишина

Автори дослідження зазначають, що за результатами дослідження до трійки лідерів увійшли Львівська, Івано-Франківська та Вінницька області, однак і вони далекі від ідеального стану справ – досягнули  показника трохи більшого половини від усіх індикаторів.

Зокрема, максимально регіон міг отримати 342 бали. Однак найвищий рейтинг – у Львівщини – становить 228,27 бала, Вінницька (203,67) та Тернопільська (200,09) області.

Серед лідерів – не лише західноукраїнські області. На п’ятому місці виявилася Харківська область (188,45), а на шостому – Сумська (187,85).

Передостаннє місце у Закарпаття (132,67 бала), останнє – у Луганської області (117,74).

Київ отримав 192,79 бала та зайняв четверте місце. Київська область виявилася одним із аутсайдерів рейтингу – у неї лише 146,85 бала.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!