Як змінився рівень доходів українців після повномасштабного вторгнення росії. Дослідження

1216 0
10% опитаних втратили практично всі доходи.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

Серед тих, хто мав роботу до війни, 40% працюють у звичному режимі, 17% - віддалено або частково, 8% – знайшли нову роботу. 33% – сьогодні не працюють. Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 23-26 грудня 2022 року.

Рівень доходів з початку війни у 6% респондентів збільшився, у 36% – майже не змінився, у 17% – незначно зменшився, у 30% – значно зменшився. 10% опитаних втратили практично всі доходи. Гірша ситуації з доходами серед мешканців півдня і сходу, людей середнього віку, бідних і малозабезпечених, а також тих, хто втратив роботу або працюють частково.

Читайте також: Українці оцінили ситуацію з економікою краще, ніж у 2021 році. Опитування

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування не було українського мобільного зв'язку. Результати зважені з використанням актуальних даних Державної служби статистики України. Вибірка – репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність становить 2000 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Нагадаємо, недавно соціологи провели опитування, у якому розпитали українців, якого діяча вони назвали політиком року. 59% опитаних назвали Володимира Зеленського, 10% Валерія Залужного, по 2% назвали Олексія Арестовича, Петра Порошенка та Дмитра Кулебу, по 1% – Михайла Подоляка та Сергія Притулу. Більше про це читайте тут.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!