«Не маю стосунку до протиправної діяльності», – Козицький відреагував на скандал з підприємцем Гринкевичем

1868 0
За каденції Козицького із компаніями Гринкевича було підписано три угоди.
Фото зі сторінки Максима Козицького

Фото зі сторінки Максима Козицького

Львівського підприємця Романа Гринкевича підозрюють у спробі підкупити керівника слідчого управління ДБР. За 500 тисяч доларів Гринкевич намагався повернути арештоване у кримінальному провадженні майно. У ЗМІ та соціальних мережах новини про згаданого підприємця поширюють, ілюструючи фото, на якому присутній також начальник львівської ОВА Максим Козицький. Відтак той відреагував на скандал, наголошуючи, що Львівська обласна військова адміністрація непричетна до оборудок.

«Насамперед наголошую: ні я, ні Львівська обласна військова адміністрація не маємо жодного стосунку до можливої протиправної діяльності Ігоря Гринкевича на закупівлях Міноборони. Якщо така діяльність мала місце, то правоохоронні органи та суд мають дати правову оцінку йому і всім тим особам, які з ним співпрацювали. Винні повинні понести максимально суворе покарання. Офіційно заявляю: як начальник Львівської ОВА я не знайомив Ігоря Гринкевича з посадовими особами МОУ і жодним чином не сприяв його співпраці з МОУ», – йдеться у повідомленні.

 Читайте також: Компанія, звинувачена в шахрайстві з закупівлями для Міноборони ремонтуватиме школу на Львівщині

Козицький зазначив, що з Ігорем Гринкевичем зустрічався лише три рази. А фотографію, яку активно зараз використовують у соцмережах, зробили під час підписання тристороннього меморандуму між Львівською ОВА, БО «Благодійний фонд «HOPE.UA», представником якого є Ігор Гринкевич, та Львівською облрадою.

«Ця інформація – відкрита. Ви легко можете знайти новину про подію на сайті Львівської ОВА та дописи на моїх сторінках у соцмережах. Оскільки «HOPE.UA» є достатньо великою та відомою благодійною організацією і поки що до неї ніяких претензій нема, то у мене не виникало жодних сумнівів щодо її діяльності», – зазначив голова ОВА.

Щодо компаній Ігоря Гринкевича, то, за словами Козицького, деякі із них із 2012 року працювали у Львівській області.

«Більшість з-понад 15 підрядів він отримав до мого приходу в стіни ЛОВА (ЛОДА), тобто до 2020 року. Співпрацю з компаніями Гринкевича розпочали ще у 2012 році. До цього часу щодо двох компаній Ігоря Гринкевича порушили два кримінальних провадження. В одному випадку були заактовані роботи, яких

Читайте також: Президент нагородив відзнакою «Золоте серце» львівських волонтерів

Натомість за каденції Козицького із компаніями Гринкевича було підписано три угоди. Мовиться про школу-довгобуд у смт. Гірник,  школу-довгобуд у селі Черниця, реконструкцію якої почали ще у 2008 році та будівництво центру безпеки громадян у селі Східниця.

«Наприкінці хотів би ще раз підкреслити – якщо Ігор Гринкевич та люди, з якими він співпрацював, винні, то за свою «діяльність» вони мають понести найсуворіше покарання, яке передбачене законом. Бо збагачення на війні – це мародерство.Окремо наголошую: я не подавав сина Ігоря Гринкевича – Романа Гринкевича – на нагородження відзнакою «Золоте серце», - сказав Козицький.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv розповідало про головні скандали навколо львівської сімʼї Гринкевичів. Детальніше про це читайте за посиланням.

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!