Львівські хірурги розділили жінці пальці руки, які за 30 років зрослися

662 0
Жінці діагностували синдром Ерлеса Данлоса.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Львівські лікарі прооперували жінці нерухомі пальці руки, які після травми зрослися. Про це повідомила пресслужба Першого ТМО.

Пацієнтка 49-річна Леся Бучацька травмувала руки під час падіння, коли їй було 17 років. Після травми жінці зробили невдалу операцію на кистях. Безіменні та середні пальці обох її рук заклякли. Жінка зовсім не могла рухати пальцями протягом 30 років, тому вони зрослися.

Жінці діагностували синдром Ерлеса Данлоса. Це аномалія розвитку сполучної тканини. У неї сформувався важкий дефект обидвох кистей. Рубці на долонях знерухомили 3-ті та 4-ті фаланги, і пальці, які зовсім не розгиналися, зрослися.

Хірурги лікарні святого Пантелеймона зробили 49-річній Лесі Бучацькій складну операцію на одній руці. Медики звільнили м'які тканини від рубців та спайок, а далі взяли клапоть на променевій судині з власною м'якої тканиною пацієнтки і закрили ним дефект. Операція тривала шість годин та пройшла успішно.

Читайте також: Перше ТМО Львова хоче звести цех із виробництва ліків

Тепер на пацієнтку чекає тривала реабілітація, адже за довгі роки м'язи та сухожилля атрофувались. І, аби їх розпрацювати, треба щоденно займатися з фізичним терапевтом. А за місяць на неї чекає таке саме втручання на другій кисті.

Нагадаємо, що епідемічний поріг захворюваності на грип, гострі респіраторні вірусні інфекції та Covid-19 все ще залишається у межах 10,5%, а кількість зафіксованих випадків зараження ними за минулий тиждень, тобто за 18-24 березня, зросла.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!