Львівські лікарі врятували хлопчика з важким випадком двобічної пневмонії

7909 0
Хлопчик був під ризиком втратити легені, або навіть життя.
фото: охматдит

фото: охматдит

Львівські хірурги лікарні «Охматдит» успішно вилікували 4-річного Максима у якого діагностували двобічну, бактеріально деструктивну пневмонію. Про це повідомила пресслужба лікарні.

Сім'я приїхала із Трускавця. Почалося все із симптому рвоти. 4-річного Максима до шпиталю привезла карета швидкої медичної допомоги із районної лікарні, де дитина перебувала 5 днів. У шпиталі у хлопчика виявили двобічну, бактеріально деструктивну пневмонію. Була пошкоджена значна частина легень із двох сторін, а також розвинувся сепсис. Максим був на ШВЛ.

Читайте також: Львівські лікарі вилікували 12-річну дівчинку з важким ускладенням отиту

Хірурги прооперували хлопчика двічі. На грудній клітці з обох боків встановили дренаж, який давав можливість виводити гній. Також у дитини були бронхо плевральні нориці, повітря теж виходило через трубочки. Тому Максиму налагодили спеціальні системи активної аспірації, як гною, так і повітря. Аби давати можливість легені повернутися до свого нормального стану. Оперативні втручання пройшли успішно. 

«Це захворювання дуже складне! Це ризик втрати не те що легені, а й життя дитини. Це двобічне ускладнення, шалена інфекція. І такі захворювання мають блискавично швидкий перебіг. Це був важкий випадок», – наголосив дитячий, торакальний хірург, завідувач відділення Центру Олег Ленів.

Нагадаємо, отоларингологи львівського «Охматдиту» сформували нову барабанну перетинку 9-річному хлопчику Артему з Хмельницької області. Лікарі використали дуже складну методику з повної реконструкції барабанної перетинки.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!