Львів’ян просять допомогти відновити пивницю в автентичну Домі Франка

1882 0
Для музею збирають предмети побуту Франкової епохи.
фото: Львівська газета

фото: Львівська газета

В автентичному Домі Франка у Львові планують відновити пивницю. Львів’ян просять поділитися предметами щоденного вжитку, якими вони не користуються. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив Богдан Тихолоз, директор музею.

Найперше для відновлення пивниці потрібні стелажі (полиці), на полицях – скляні вироби: бутлі для вина, настоянок; пляшки. Також плетені кошики для зберігання овочів та фруктів, садовогосподарські знаряддя (граблі, мотика, лопата), дерев’яні ящики для зберігання вугілля, дрова. Окрім цього, гасова лампа, дерев’яні діжки, корито (ночви) і дошка для ручного прання («маґлівниця»), клітка з сіном (для крілика), столярний реманент (пилка, молоток, рубанок, цвяхи) та санчата.

Читайте також: Як працює Дім Франка у Львові. Відео

Усі речі – Франкової епохи, бажано першої половини ХХ століття, «австрійських» чи «польських» часів.

Охочі можуть звертатися до музею (вул. Івана Франка, 150/152), на сторінку Дім Франка - Franko House або до директора Богдан Тихолоз (Bohdan Tykholoz).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!