Львів'яни проти будівництва новобудови в історичній частині міста

2732 0
Мешканці вул. Котляревського, 47 у Львові подаватимуть позов на забудовника, який має намір звести поблизу їхнього будинку багатоповерхівку. Про її появу люди дізнались випадково, коли активно підтримували своїх сусідів з Котляревського, 49. Там ще раніше мали будувати багатоповерховий житловий будинок.

«Оця вся зелена ділянка, ці всі наші дерева мають бути вирубані. Бо тут приїжджали будівельники, сказали: "ми в Криму будували і тут побудуємо". Будинку ще нема, а вже продають ріелтори квартири! Ми про це все дізнались тільки 8 травня, і то тому, що приєдналися до 49-го будинку. Тут буде дві багатоповерхівки», – обурилася мешканка Котляревського, 47 Любов Калинович.

З`ясувалось, що містобудівні умови на ділянку забудовник отримав ще два роки тому.

«Наразі ми приїхали сюди, запросили проектанта і, очевидно, хотіли бачити забудовника, щоб послухати їх, які правові аспекти вони мають, щоб тут будувати. Цей район – це віллова забудова, малоповерхова. Тобто в принципі вона тут має право бути, скажsмо, як місто-сад. Що нам покажуть в підсумку проектанти, наразі я ще сам хочу побачити», – заявив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Забудовником є власник гаражів поруч із 47-м будинком. Ділянку довкола них він орендує ще з 2008 року. Тепер же взявся на ній будувати, повідомляє zaxid.net.

«Цільове призначення земельної ділянки – оскільки вона є в зоні громадської житлової забудови – для будівництва не пропонувалося. Тільки для обслуговування даних нежитлових будівель. Щоправда, будівництва закон не забороняє, але тільки після отримання відповідних дозволів», – пояснила начальник відділу управління земельних ресурсів Ірина Трусь.

Водночас архітектор забудовника стверджує, що необхідні дозволи та проект уже є. «Там буде п`ять поверхів, один під`їзд, десять квартир. Зараз є дозвіл на будівництво, декларація на будівництво і пройдені усі необхідні інстанції. Значить усе в межах норм», – зазначила архітектор, представник забудовника Христина Лукащук.

Відтак, за її словами, жодної шкоди ні історичному середовищу, ні безпосередньо сусіднім будинкам новобудова не завдасть. Проте мешканці Котляревського, 47 уже готують документи до суду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!