Політична реклама

Львів'яни, які мешкають на Сихові, платимуть за енергію більше

1427 0
З квітня 2014 року до березня 2018 року триватиме пілотний проект енергоефективної реконструкції мікрорайону Сихів у Львові.

Реалізувати такий проект запропонувало Німецьке Федеральне міністерство охорони довкілля, повідомляє Zaxid.net.

Про це йшлося на круглому столі у Львівській міськраді за участі представників міськради і представників GIZ і Міністерства навколишнього середовища, охорони природи та безпеки Німеччини.

Як відомо, Європейський банк реконструкції та розвитку надає Львову кредит у розмірі 20 млн євро на модернізацію та перебудову наявної системи централізованого теплопостачання ЛКП «Львівтеплоенерго». В рамках цієї модернізації буде реалізовано проект на Сихові.

Мета проекту полягає в тому, щоб підтвердити переваги інтегральної санації системи теплопостачання вздовж усього ланцюга теплопостачання на прикладі одного модельного житлового кварталу Львова.

«Наша мета полягає у тому, щоб зробити Львів маяком на шляху енергозбереження. Ми бачимо не лише велике  зацікавлення нашими проектами, але й реальну роботу. Для нас важливо, щоб Львів показав приклад діяльності іншим містам. Це пілотний проект, який розвантажить мешканців і навчить їх економно поводитися з енергією. Проте, з іншого боку, він також повинен пояснити їм, що з погляду на умови МВФ, вони змушені будуть платити дещо більшу ціну за цю послугу, - зазначив представник Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки (Німеччина) Юрген Кайнгорст.

Він наголосив, що проект має і політичне значення, адже скорочення споживання газу веде до скорочення його імпорту, а отже – і до зменшення залежності, врівноваження зовнішньоторговельного балансу і підвищення конкурентоздатності України.

 

Як пояснили німецькі партнери, надзвичайно важливим є цей проект й у всеукраїнському масштабі, адже для дотації буде виділено 10 млрд євро, а це 8% від ВНП України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!