Як мешканці Сихова оговтуються після атаки та чому на кордоні посилений контроль чоловіків. Підсумки доби

1166 0
Нині 31 грудня та 676 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 10:31, відбій – о 11:57. Фіксувався зліт ворожого МіГ-31К.

Акцент дня: Коли відновлять навчання в школах Львова, які постраждали від удару ракети рф. Уже розпочали заміну вікон. Навчання планують відновити з 15 січня.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 54 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 12 районах зосередження  противника та по 3 його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 3 зенітних ракетних комплекси, 7 артилерійських засобів та 3 ворожих станції радіоелектронної боротьби.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed-136/131». Наші оборонці знищили 21 ударний дрон.

Читайте також: У Польщі не знайшли російську ракету. До пошуків залучили майже 500 військових.

Тема дня: «Від нас могло нічого не лишитися». Мешканці Сихова оговтуються після атаки. «Це одна секунда, яка могла змінити все. Один момент. Ти думаєш, що в тебе ще багато часу, що ти встигнеш, а тебе відкидає, ти кричиш, босоніж біжиш по осколках, щоб врятуватися. Молишся, щоб вціліли сходи, бо ліфт впав у шахту», – розповідає пані Ірина, яка разом із сім’єю мешкає на 5-му поверсі будинку №56 на вулиці Хоткевича, який найбільше постраждав під час ракетної атаки Львова. Жінка каже, що досі ще не дістала з волосся осколки, просто одягнула шапку, бо перебувала у шоковому стані.

Читайте такожУ Львові працює виїзний ЦНАП для постраждалих від ракетної атаки. Тут люди можуть подавати документи на отримання компенсації за пошкоджені вікна та двері та на отримання допомоги від держави за програмою «єВідновлення».

Ключові події:

1. У Києві 1 січня оголошене днем жалоби. Рятувальники продовжують розбирати завали на місці удару ракетою рф.

На цю ж тему: Під час ракетної атаки у Львові уламки зламали дерево пам’яті загиблого гвардійця. Руслан Степула загинув у 2014 році;

2. На кордоні посилений контроль чоловіків. Що кажуть очевидці та прикордонники. У коментарі Tvoemisto.tv на прохання прокоментувати ситуацію у пресслужбі Держприкордонслужби повідомили, що наразі продовжуються заходи з перевірки наявності законних підстав у кожного чоловіка віком від 18 до 60 років для виїзду за кордон. Зокрема, перевіряють справжність документів, їхню автентичність та непідробленість.

На цю ж тему: Чоловіків, які мають право на виїзд, не випускають за кордон? Пояснення Держприкордонслужби. «Змін у Правилах перетину кордону немає, але з боку Державної прикордонної служби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства. Тільки з початку року на кордоні було відмовлено у виїзді майже 50 тисячам громадянам України, які не підпадали під умови пропуску, а також викрито 3 тисячі підроблених документів», – заявив речник ДПСУ Андрій Демченко;

3. 5% українців заробляють понад 50 тисяч гривень. Що з працевлаштуванням під час війни. Найбільше людей працює в сфері торгівлі offline, освіті та IT.

Читайте такожНа Львівщині демонтували останні пам’ятники радянським солдатам. Зокрема, на території Лопатинської територіальної громади.

Та: У Львові світлофори на важливих перехрестях працюватимуть під час вимкнення світла. Вони автоматично перемикатимуться на резервне живлення;

4. Скільки коштуватиме новорічний стіл 2024 року. Огляд цін на продукти. Меню зі страв, які є традиційними для столу середньостатистичної родини: салати, м’ясні та рибні продукти, овочі, фрукти, хлібобулочні та кондитерські вироби, напої тощо обійдуться на родину з 4-х осіб близько 2 879,15 грн, тобто на 8,4 % дорожче, ніж торік.

Читайте також: Львів туристичний. Хто найчастіше відвідує місто і з якою метою. Із початку вторгнення, згідно з останнім дослідженням, проведеним у Львові, частка українських туристів становить 88,6%, а 11,4% – іноземні гості;

5. Яка погода чекає львів’ян на Новий рік. У Львові та області 31 грудня вдень тепла погода – до 10°. 1 січня часом дощ, вночі місцями з мокрим снігом – 0 – 5° тепла, вдень 4 – 9°. 2 січня невеликий дощ, уночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 4 – 9°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!